Namn: Lösen:

Dyk nr: 34, Västkusten, Hamburgö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-21
MAXDJUP :
25,3 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
273 ggr

Dyk-Leif, Hamburgsund
Dykning på Väderöarna.

Jag, Henric och Lennart åkte en helg till hanburgsund för att dyka på väderöarna med Dyk-Leif. Vad som skulle bli 4 dyk blev tillslut 6 dyk =)

Dyk 1 Lördag (1 av 6 tot)
-----------------------------
Anlände till Dyk-Leif och bar in utrustning och packning på rummet. Gick ner och kollade hamnen och dykbåtarna. Tillbaka så träffade vi två killar som skulle ut och göra ett land-kvällsdyk. H och jag tackar inte nej till ett dyk så vi hängde piggt på. Färja över till Hamburgö och traska 300m med utrustning till ett hopptorn där vi gick ner.

Dyket:
H och jag valde att börja gå rakt ut till lagom djup, och därefter välja ett håll (vi gick åt höger), därefter in mot land och sedan tillbaka till igångsplats, blev alltså ett kvadratdyk.

Var inte helt mörkt då vi började men det blev mörkt snabbt. Sikten varierade lite på olika djup men var för det mesta bra. Mycket eremitkräftor och småkrabbor som var ute och traskade. Stora ishavssjöstjärnor. En 50cm plattfisk (säkra på längden för vi måttade med armen). Väl inne vid väggen igen såg vi 4st hummrar, en stor och de andra lite mindre. Och även större krabbtaskor. Dödmanshand och sjöstjärnor på klippväggarna.


Ett mycket lyckat förstadyk, såg mycket djur och navigeringen gick bra. Lamporna funkade fint och lös upp jättebra i den fina sikten. Simmade lite längre ifrån varandra för att titta på varandra också.

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Västkusten, Hamburgö, Hopptornet