Namn: Lösen:

Dyk nr: 37, Västkusten, Hamburgö


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-22
MAXDJUP :
22,0 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
297 ggr

Dyk-Leif, Hamburgsund
Dykning på Väderöarna.

Dyk 3 Söndag (4 av 6 tot)
-----------------------------
Vilade lite vid tvn och i sängen innan middagen, därefter fortsatte vila i sängen ;)
Gick upp och upptäckte att det regnade, slöade lite och läste tidning tills H och jag bestämde oss för att vi ska visst dyka ikväll! Ordnade snabbt ihop utrustningen och slängde in i bilen, åkte i underställ. Efter att väntat länge på färjan och kommit över kom jag på: Viktbältena!!! Lite putta åkte vi tillbaka, vänta igen på färjan, hämta dem, vänta igen på färjan.....

Väl framme hoppade vi i dräkterna och tog på paket och gick med allt på till stranden denna gången. Knölade på med viktbälten, mörkt och besvärligt. Men så fort jag tände lampan och fick huvudet under vattnet blev allting helt underbart och glömde allt strul vi haft innan.

Dyket:
Simmade ut tills vi var utanför växterna, gick ner längs en liten vägg och simmade ut på sandbottnen för att titta på plattfiskar och eremitkräftor. Om möjligt ännu fler ikväll och nu var det riktigt mörkt redan när vi började så alla var ute och gick! Då vi simmade med lite avstånd emmellan oss kom eremitkräftorna springandes mot oss, uppskrämda av den andra dykaren.

Vände av och gick tillbaka till väggen, var nu massor av trollhummer här. Såg även ett 15-tal torskfiskar i blandade storlekar. Var både fritt ute och inne i skrevor och under stenar. Jättemycket liv överallt, vi var dock även ute efter att se ål. Och tillslut stack det upp ett litet ål-huvud ur sand/snäckbotten. Vände och gick upp lite högre på väggen vid halva dyket och gick tillbaka. Såg nu en stor fritt simmande ål som vi följde ett tag! =) Fortfarande mkt fisk och trollhummer. Träffade på en liten ål till och när vi sedan kom tillbaka till sjöväxterna så såg vi den fjärde.

Var efteråt helt knäppa av ett jättelyckat nattdyk. Man ska alltid anstränga sig lite för ett extra dyk! det är det värt!! Synd att L stod på land och vaktade istället för att vara med oss nere...

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Västkusten, Hamburgö, Hopptornet
Henric Kärnhall - Västkusten, Väderöarna, Södra Ärholmen
Henric Kärnhall - Västkusten, Väderöarna, Hamnerö