Namn: Lösen:

Dyk nr: 39, Västkusten, Väderöarna, Trolleskär


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-23
MAXDJUP :
26,5 meter
DYKTID :
60 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
264 ggr

Dyk-Leif, Hamburgsund
Dykning på Väderöarna.

Dyk 2 Måndag (6 av 6 tot)
-----------------------------
Efter en godare lunch och mådde bättre än dagen innan åkte vi ut igen. Denna gång till Trolleskär. Mer tajming med att få på utrutsningen och vara framme, men det var knöligt och stressigt på båten och jag skulle byta batterier i lamporna nere i hytten med dräkt på så jag blev lite dålig iaf.

Dyket:
Simmade ut genom en ravin som slutade med en vägg som gick ner till 43m. Vi blev tillsagda att ligga på ca 25m för att se de häftigaste stenarna. Här var det mycket sjöborrar och dödmanshand att se på men framförallt var det en grym känsla att simma utanför en kraftig klippvägg med bra sikt. jättedjupt under oss och den fortsatte högt upp. Vi lekte lite och testade våra färdigheter att simma runt, tittade mycket på varandra och flög runt i frittvatten och bara njöt. Hade två dykare framför oss med kraftiga lampor. Första gången vi såg andra dykare under ett dyk.

Helt grym känsla att känna hur bra allting funkade och man bara flög omkring. Hade dock kraftigt begränsade bottentider pga tidigare dyk så vi gick tyvärr börja gå uppåt (jag hade oftast runt 7-8min kvar bara trots att vi steg hela tiden). Gick över väggkanten och simmade innåt till en midre vägg. Här var det lite överhäng och man kunde titta under. L hittade en stor Långa som var under en klippa. Då vi mot slutet gick upp ytterligare så blev det strömt, jättehärligt att ligga helt stilla och bara glida med strömmen och kunna titta samtidigt. Gick sedan in i en liten ravin med vit sand/snäckbotten. Pappa lekte lite och kravlade runt i taren för att leta efter hummer. Gick upp och tog ett lite längre säkerhetsstopp på 4-5m.


Jättenöjda med helgen och smått euforiska efter sista dyket så åkte vi hem till centrat för att packa och sätta oss i bilen hemmåt. Jag bestämde mig efter detta att asap gå på en nitroxkurs, man behöver det för att göra längre dyk, tråkigt när det är tiderna som begränsar och inte tillgången till luft.

Tack till Anders, Viktoria och Niklas på Dyk-Leif för mycket bra service och mat och dykning.

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Västkusten, Väderöarna, Trolleskär