Namn: Lösen:

Dyk nr: 31, Magsjön Porsudden


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-30
MAXDJUP :
8,4 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
18 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
441 ggr

Kvällsdyk i Magsjön, mysigt. Har haft lite otur senaste ggr när jag o Jocke varit där, vi har haft väldigt dålig sikt.

Hade lite ont i huvudet o nacken innan vi åkte så jag tog en alvedon innan jag åkte hemifrån, man vill ju gärna dyka o man får känna efter lite extra under dyken helt enkelt.

Det är en trevlig vindstilla sommarkväll o vi står där i skogen alla fem o skruvar med våra utrustningar o klär på oss (kissar i skogen o.s.v.) o går ner för den branta skogsbacken.

Vi har delat upp oss så att jag o Annette dyker med Manuel, Danne o Thomas (?) dyker tillsammans. Jag, Annette o Manuel har bestämt oss för att hitta cykel-Sören o sen simma bortåt en bit, jag har aldrig varit där bortåt (vad jag kan minnas).

Som vanligt vid Porsudden blir det igång vid bojjen ovanför grusplattan, men innan vi går ner tar vi ut riktning 110 på våra kompasser så ska vi tydligen hamna rätt på honom.
Lite ovant att navigera och sköta avvägning känner jag, känner mig som mina första utedyk på OW helt plötsligt (nä så illa kanske det inte är). Till slut ser vi en lina under vattenytan, inser att vi kommit helt fel, tummar upp oss o kollar var vi är. Vi tar ut ny riktning (mot en stur avbruten lutande björk vid strandkanten) o går ner igen. Bra övning med alla upp o nedstigningar oxå ;o) men det är nog dessa som oxå gör att det blir svårt att hitta bra avvägning, kan jag tänka.

Vi dyker o dyker o dyker, t. slut börjar det bli riktigt grunt o vi kan nästan ställa oss upp för att bryta ytan, så vi går upp ännu en gång. Vi (jag o Annette) har iaf följt rätt riktning men missat Sören. Vi tar ut ny riktning (mot en stor lutande björk vid strandkanten har jag för mig) o vi går ner igen, nu BORDE vi dyka rakt på honom... men vi dyker o dyker o dyyyyker o efter en stund inser att vi dykt förbi honom igen. NÄ nu är det nog bäst att Manuel tar över navigeringen :o). Vi dyker tillbaka mot grusplan och därifrån följer vi kompass + några kända "land"-märken kan jag tänka mig o t. slut, när man nästan känner ännu en gång att nää vi kommer inte hitta honom...då står han där framför oss...elr nja...haha snarare hänger. Jisses så sliten han är nu Sören. När jag såg honom ivåras hade han iaf sin mask på sig o satt upp på cykeln men nu hääänger han ju, stor del av håret verkar han ha tappat (rätt naturligt med tanke på att han är kille). Manuel borstar av hans rygg o visar att det står cykel-Sören på ryggen o sen tummar vi upp oss o bryter ytan o tar oss in mot land.

Mot slutet av dyket stöter vi på de andra killarna, men jag minns inte exakt var. Sikten är betydligt bättre än vad den varit då jag o Jocke varit här trots att vi nog drog upp en del silt när avvägningen var lite krasslig stundtals under dyket när man ska navigera samtidigt (samtidigt som jag övar på att ligga mer lodrätt o lite upp med fötterna). En mycket bra övning inför helgens navigeringsövningar på AOW-kursen. Upp o nedstigningar är oxå bra att öva på. Konstigt att avvägningen ska gå så illa bara för att man ska kolla på en kompass...hålla ficklampa samtidigt funkar ju klockrent...

Upp o dricka lite vatten o småprata en liten stund, grillningen spar vi t. efter nästa dyk...som förresten är Manuels 100e dyk...

Parkamraters loggar:
Manuel Tenser - Magsjön - Porsudden
Manuel Tenser - Magsjön - Porsudden