Namn: Lösen:

Dyk nr: 54, Västkusten, Hamburgö, Hopptornet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-21
MAXDJUP :
25,3 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
VISAD :
313 ggr

Dykning på Väderöarna med Dykleif

Lördag dyk 1/1, Totalt dyk 1/6

Detta dyk: Nattdyk från land.
------------------------------------------

Gjorde en liten roadtrip med Johan (bror) och Lennart (pappa) till västkusten. Efter ett antal timmars bilresa från Vetlanda, en tur i Smögen och kustvägen upp till Hamburgsund kom vi fram till Dykleif på kvällen då dagens gäng satt och åt. Vi tog en promenad ner till hamnen. Alma II och Väderfjord (dykleifs båtar) låg där dom brukar.

Tillbaka vid huset träffade vi på två killar som skulle ut och göra ett nattdyk från land. Johan och jag som visserligen precis hade packat av utrustningen från bilen va inte sena att hänga på. Vi tog bilen över färjan till Hamburgö.

Vi gjorde dyket från hopptornet. Det fanns en stege där så som man kunde komma ner från klipporna relativt lätt. Vi mötte upp de andra i vattnet som hade valt att istället simma från badstranden.

Johan och jag dök själva, började med att gå rakt ut från land. De andra följde klippväggen. Pappa stod på land och hade ytövervakning. Det fanns två klippväggar, den första gick direkt från ytan ner till ca 8m den andra låg en bit ut och gick ner till ca 16m, därefter va det botten som sakta sluttade ner. Vi simmade tills vi kom till 25m och gjorde sedan fyrkantssimning tillbaka in mot land och följde klippväggarna tillbaka till igångsplatsen.

Dyket va riktigt bra: Massor med djurliv. Såg bland annat stora ishavssjöstjärnor, massa med eremitkräftor som rusade fram längs bottnen när man lös med lampan. Såg också en grymt stor plattfisk som vi inte har artbestämt än. Mätte upp den med armen från armbågen till fingerspetsen - 50cm. Såg också mycket annat som jag inte räknar upp.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Västkusten, Hamburgö