Namn: Lösen:

Dyk nr: 57, Västkusten, Hamburgö, Hopptornet


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-07-22
MAXDJUP :
22,0 meter
DYKTID :
50 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
308 ggr

Dykning på Väderöarna med Dykleif

Söndag dyk 3/3, Totalt dyk 4/6

Detta dyk: Nattdyk från land
------------------------------------------

Efter de två dyken på dagen och en supergod middag på dykleif va vi helt slut. Det regnade ute så vi höll oss inne, la oss för att vila och det dröjde inte länge innan vi somnade.
Johan och jag hade tidigare bestämt oss för att göra en repris av gårdagens lyckade nattdyk. När vi vaknade några timmar senare (ännu tröttare och det regnade fortfarande) va vi inte jättesugna. Men när vi väl började plocka i utrustningen kom suget tillbaka. Pappa bangade men gick med på att va ytövervaning. Idag blev det bara Johan och jag, konstig att ingen ville hänga med :)

Tanken var att vi skulle komma iväg vid ungefär samma tid som igår och därmed vara tillbaka runt halv tolv. Men vi strulade till det lite, kom bla på att vi glömt ett viktbälte när vi hade tagit färjan över till Hamburgö, så vi kom i vattnet ungefär då vi hade tänkt att vara hemma :)

Men i efterhand va det bara tur. Det va riktigt mörkt nu, nästan helt svart, så det blev ett riktigt grymt nattdyk!!! Helt otroligt!!!

Djurlivet va enormt, allt va ute ur sina hålor. Såg bland annat massor med trollhummer som annars brukar vara ganska sällsynt. Såg även ett par ålar, en ganska stor. Plattfiskar och några riktigt fina torskar som lös vitt i lampskenet.

Kuuuuul!!!

Pappa ångrade sig lite när vi kom upp och började berätta :)

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Västkusten, Väderöarna, Hammarön
Johan Kärnhall - Västkusten, Väderöarna, Södra Ärholmen
Johan Kärnhall - Västkusten, Hamburgö