Namn: Lösen:

Dyk nr: 152, Släggö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Olivia  
DATUM :
2007-07-12
MAXDJUP :
12,8 meter
DYKTID :
33 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
7 meter
VISAD :
601 ggr

Vattentemperatur : 14 /17 grader
Sikt : 5-9 m
Utrustning : weezeln
Paket och vikter : 10 L 232 och 12 kg (lagom?)
Djup, max/medel : 12,8 m / 6,1 m
Tid 33 minuter
SAC : 16,94

Sååå.. Nu hade jag inhandlat nödvändigheter och var attens så dyksugen!
Kollar i köket där folk tar öl, inga buddysar där inte men väl i sovsalen springer jag på Pentti som ger det glada beskedet att han, Anders och Olivia ska ut och att jag är välkommen, yeeez! Hämtar snabbt (ok, allt är relativt, inse det!) ihop grejerna och så drar vi ned till bryggan!

Lite inofficiel plan är att eftersom jag och Olivia har minsta flarrorna går vi upp ihop. Kittar på och kollar att allt är med denna gången innan vi skuttar i. Alltid lika skoj att ha viktfickorna placerade för att balansera dubbelpaketet tillsammans med lilla flaskan, man blir så gott baktung då och åka ned lite åt rygghållet är alltid lika mysigt! Fast, jag inbillar mig nog bara och är egentligen framtung och tippar över framåt.. Jag menar, att man gör det med vinge har jag läst på internet så då kan det ju inte vara fel! :-)

Väl i vattnet visar det sig att vi av det mindre envist självplågande könet inte alls är sugen på ytsimmet de andra tänkt sig så rätt snart påpekar vi i kör 'Eh, inget långt ytsim nu va?'. När vi inser vad de andra tänkt sig kikar vi på varandra och kommer fram till att ska vi gå upp ihop kan vi dyka ihop på direkt och gå ned.eh.. typ nu och inte en meter till! Meddelar de andra vår plan och då blir nog 'pappsen' lite beskyddande orolig en sekund av tonen att dömma, hans lilla tjej blir utan honom för första gången.. Sött faktiskt *L*

Går ned under lite garv åt 'sköldpadda på rygg-läget' och tänker simma mot åt hållet med klippan och minidroppet med hummern men kommer lite snett och hamnar vid ett rör, bra sak att följa för navigering! Följer den ut på plattbotten och får under turen syn på minisnultror och berggyltor som är urgulliga, massa musselskal och snäckor, sjöstjärnor (ishavs och vanliga) varav några riktiga minisar och simpor. Dessutom den där brunaktiga större berggylteliknande saken igen..

Efter ett tag får jag syn på ett himla fint kammussleskal som jag visar och ger till Olivia som ttar emot presenten med ett lätt förvirrat uttryck. Lite senare tackar hon för senast och ger mig ett annat skal, ett fint musselskal som jag tyvärr får släppa ned då det hade blivit krossat i mina fickor med vikter. Hittar även en stackars eremitkräfta som otroligt nog faktiskt lyckats bli ensam eremit. Tror den ångrade sig när jag drev dem mot Olivia så hon också fick se hur kul de är, lättvallade saker det där! :-)

Väl tillbaks på grunt vatten. 1,5-3 meter, får vi dra ned varandra lite men slutligen ger vi upp och går upp. trevligt dyk med bra och stadig buddy, tack Olivia!