Namn: Lösen:

Dyk nr: 153, Släggö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Amin  
DATUM :
2007-07-13
MAXDJUP :
23,7 meter
DYKTID :
46 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
516 ggr

Vattentemperatur : 13 / 17 grader
Sikt : kanske 5 m
Utrustning : sommarunderstället, inga underhanskar.
Paket och vikter : 15 L 200 och 12 kg (bra eller ev tung, troligast bra)
Gas : EAN 28
MOD : 40 m
Djup, max/medel : 23,7 / 13,1 meter
*Tid : 46 minuter (min ville inte vara med så grunt sista biten men vi gick upp o ned samtidigt)
SAC : 16,94

Ok, äntligen skulle man få träffa den där galningen från nätet live, det skulle bli kul!
På förmiddagen hade jag bara haft en en slappedag med sol och bad (veklingen Per påstod att vi var galna?) då jag inte kände för att dyka just då men nu lockade havsirenerna igen! Sprang på Amin när jag fyllde nitrox dessutom och kände igen honom direkt, den grabben är sig lik från foton!

Hur som helst så kittades det såsmåningom upp och Amin-dagen till ära vågade jag mig på både sommarunderställ och enkelflaska! Det faktum att dubbelpaketet kändes tungt, maxdjupet var moderat och framför allt att jag inte ides slåss en gång till i onödan med att trä flaskbanden kaaaan eventuellt ha något med saken att göra förstås..

Förutom djup bestod planeringen av utrustningskoll och varningen att fotografer kan vara ouppmärksamma buddys och jag intygade att jag var van att slå sådana i skallen och inte oroades över det. Dessutom hotades det med att rycka långslang, något jag sa att han var fullt välkommen att göra. Men! Här och nu intygar jag direkt att fenomenet om MIG som navigatör ALDRIG nämdes, då hade jag givetvis protesterat högljutt eller insisterat på att få följa en vägg givetvis! Jag menar, jag frivilligt navigera över öppen botten..skulle INTE tro det! happy :)

Hur som helst hoppar vi i och börjar ytsimma mot bojen tills vi blir less. Skriver vi då det faktiskt var Amins ide som jag givetvis snabbt hakade på. Om det var A/ han var också less eller B/ han var gentleman nog att inte ha mig att behöva jobba eller C/ han stod inte ut med att höra flåsandet längre låter jag vara osagt..

Hur som helst kom vi ned och sikten var väl inte direkt fenomenal men inte heller så att man ville ge fotografen alltför stort spelrum att röra sig ifred. Rätt så dött där nere och medan jag simmade på kom tanken Hoppas Amin hittar här.. Äh! det är klart han gör så mycket som han jobbar med dyk här, såklar grabben hittar på sin egen arbetsplatst! happy :) När han sedan börjar peka med handen följde jag så glatt med, lettledd som jag är.

Såsmåningom får vi syn på en del strandkrabbor som springer omkring och försöker gömma sig i tången, såg rätt kul ut! Även en del ishavssjöstjärnor och vanliga livar upp lite mellan stensnultror och berggyltor. Där emellan hittar Amin även lite skyltar på bottnen och nu undrar jag nästan var vi är.. Får även syn på en riktigt söt liten plattfisk. Roligaste var nog annars pinnen med krabban på, såg riktigt snyggt ut! Förrutom att fota havslevande saker så fick jag även leka fotomodell och där har ni orsaken till hans sk foto-bevis! razz :p

Så småningom drar vi så uppåt och var jag inte lost innan blir jag det nu när det pekas hit och dit. Om det där pekandet egentligen var en fråga framgick det inte, han är väl helt enkelt för van att leda förvirrade själar och verka vara i kontroll helt enkelt! happy :)

Hur som helst så blev det grundare allt eftersom och slutligen vägrar min dator registrera* att jag dyker, den vill uppenbarligen inte vara med på noter så grunt! Slutligen går vi upp och var är vi..jo, framför havets hus.. Tittar givetvis direkt efter stegen på bryggan som en gång fanns men icke då, sådan tur hade vi inte.. Ohh så skoj hemsim vi hade framför oss, motion är kul ja! Hmm.. undra om det egentligen inte var en konspiration för att få mig att röra mig, givetvis enbart för mitt eget bästa! happy :) Måste medge att vi trots allt garvade rätt gott åt det hela trots allt och inte blev skratten mindre efter att pentti och Dan skojat med oss direkt.

Hur som helst ett trevligt dyk, tack Amin!