Namn: Lösen:

Dyk nr: 272, "Pråmarna", Fredhäll, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-08-04
MAXDJUP :
10,4 meter
DYKTID :
81 minuter
VATTENTEMP :
19 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
365 ggr

Idag var det dax att testa min nya singel-vinge, det gick kanonbra.
Jag satt fast två stycken 1kg vikter med spännrem på min 10x300 flaska, och så körde jag med två stycken 1kg vikter på viktbältet. Jag skulle nog kunna plocka bort ett kilo utan att få problem.
Det ska bli kul att testa att dyka med platta och vinge i Rödahavet.

Hur var då själva dyket? Jo det var faktiskt riktigt bra sikt (för att vara Mälaren), vi hade nog mellan 2-4m. Vår plan var att simma ut till "Falken", men vi följde fel lina från elkablarna och hamnade på ett litet trävrak. Från detta lilla vrak följde vi en annan lina som ledde oss tillbaka till en elkabel, så vi fortsatte att följa kabeln utåt. Efter en bra stund (och en massa skrot på vägen) så vände vi och följde en annan(?) kabel in mot land, det var iallafall vad jag trodde. Efter ytterligare en stund så tyckte jag att kompassen visade 180 grade fel, så vi vände och simmade åt andra hållet.
Efter totalt 42 minuter så kom vi upp precis vid bryggan (det ligger en stor träeka på botten just norr om bryggan). Vi bestämde oss för att simma bort mot pråmarna för att se om vi kunde hitta dem.
Efter att ha flöjt en ganska grov lina som var spänd 2m över botten så kom vi fram till en riktigt stor pråm. Vi simmade runt den ett varv, och sedan ner i ena lastrummet och upp ur andra (det var riktigt dålig sikt där nere...).

Det blev ett kul dyk tillslut, och utrustningen funkade felfritt (jag använde mina gamla Aqualung reggar).

AVG 6.1m
SAC 15l/min (vi simmade ganska mycket...)
Sikt 2-4m
Temperatur +19 grader

Parkamraters loggar:
Andreas Brodow - Fredhäll, falken och pråmarna