Namn: Lösen:

Dyk nr: 144, Höngö (utanför Gulskär) Lysekil


DYKARE :
PARKAMRAT :
Artur  
DATUM :
2005-08-10
MAXDJUP :
25,4 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
17 grader
VISAD :
405 ggr

Båtutfärd med Oxygéne som hade lånat in en liten aluminiumbåt som kallas för "stressbaljan". Vi var 8st dykare på båten. Jag och Artur valde att dyka på Hängö med lite överhäng och drop-off. Övriga 6st. valde att dyka runt Gulskär.
Vi började på ca 5 meters djup och simmade motsols runt Hängö. Kom ganska snart fram till en drop-off ner till ca 26m. Följde ön vidare till en liten grotta (överhäng) där en hel del fiskar höll till. Vi såg bl.a. någon fin blåstråle och lite annat. Lite senare fick vi syn på en krabbtaska och i närheten av den en relativt stor hummer som låg och tryckte i en skreva längs botten.
Fortsatte runt ön i nordlig riktning där ön var täckt av sjöpung. Såg även en del bägarkoraller. Något grundare på den norra delen av ön. Inte så mycket att se, så vo simmade mest runt å tog vårat dekomressionsstopp. Dyket gick något snabbare än beräknat att runda Hängö och när vi kom upp till ytan var vi några meter söder om. Lite ytsim emot ön och sen kom båten och plockade upp oss.
OK sikt, ca 17 grader i vattnet. Dom andra hade riktigt dålig sikt.
Vi valde rätt ställe att dyka på.