Namn: Lösen:

Dyk nr: 47, Kolsva Fältspatsgruva


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jocke o Danne  
DATUM :
2007-08-15
MAXDJUP :
19,3 meter
DYKTID :
59 minuter
VATTENTEMP :
5 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
498 ggr

Mötte upp grabbarna i Kolsva för vidare färd på kringelkrokiga vägar mitt ut i skogen... Väl framme plockade vi ihop grejerna o gjorde oss redo för ett dyk. Jag hade bestämt mig för att prova Pias Kona mask så jag började med att glida ner ett par meter för att känna efter men den kändes lite osäker... kände inte direkt för ett dyk med masktömningar på en relativ ny plats (hade endast varit här en gång tidigare med AOW) så jag beslutade mig för att byta till min egen, får prova den andra masken när det inte är så mycket nytt. Vi började med att följa en vit lina neråt allt gick väl bra till ca 18m då det helt plötsligt kändes väldigt mörkt o så simmade vi vid en kant där man inte såg ner till någon botten så det kändes lite olustigt... kontroll freaket i mig kom fram MÅSTE ju veta var jag är o vad jag omkring mig... tror nog att Jocke märkte att jag inte var komfortabel så vi stannade upp, grabbarna konverserade lite med skrivtavlan om var bilarna låg o ner till 25m nu kändes lite långt bort för min del o dessutom va det 5grader här nere så jag frös en del om händerna. Vi beslutade oss för att simma upp en bit o gled runt på 10-12m på en platå, det fanns ju inte direkt så mycket att se mer än sten men grabbarna hittade en boll o plastpåse att roa sig med. Vi fortsatte uppåt o låg på en 3-4m kurva bra länge för att sedan bryta ytan. Gick ner igen för att simma längs med kanten o se om vi såg några aborrar... visst fanns dom där men dom va inte många. Efter drygt en timme var vi klara.
Jag beslutade mig för att inte göra fler dyk, frös tillräckligt i det här dyket. Grabbarna gjorde ett kort ytintervall o gjorde ett kortare dyk ner till bla bilarna medans jag plockade ihop mina saker.
Trots mörker o kyla så va det ett mycket trevligt dyk med trevliga parkamrater... o jag har fortf en anledning att åka hit igen för att se bilarna:-)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Kolsva, Fältspatsgruva