Namn: Lösen:

Dyk nr: 172, Tyr, Ornö


DYKARE :
PARKAMRAT :
Renato Artale  
DATUM :
2007-08-19
MAXDJUP :
30,4 meter
DYKTID :
30 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
2 meter
VISAD :
554 ggr

Sista utfärden med Manne skulle gå till Melanie, men det blåste för mycket så efter diverse diskussioner skulle första dyket bli på Tyr.

Ja, Tyr är ju trevlig så det var helt OK för mig. Parades ihop med Renato och Casimir och vi var första dykpar (hm, dyktrio menar jag) i. Eftersom linan med bojen hade gått av och Manne inte hittade den så chansade han på att slänga i lite vikter och en boj ungefär där han trodde att hon låg.

Vi gick ner efter linan men Casi fick problem med öronen och vände upp igen. Renato och jag fortsatte. Vi följde linan ner till dryga 30 meter (min maxgräns låg på drygt 31 meter då jag dök med 33%-blandning (skulle ju dyka på Melanie ju). Inte ett vrak i sikte. Vi hittade en avklippt tåt och tänkte den här är det nog och följde den också ett tag men samma sak där - inte ett skit (jo bara det faktiskt) hittade vi så vi gav upp.

På vägen upp krånglade Renatos armventil och jag är fortsatt lite ovan vid min nya dräkt så det blev lite jojo utan referens innan vi tryggt kunde komma upp i Moby Dick igen.

Dykparet efter oss, grabbarna från KTH hade annan gas och följde linan ner till botten. Ja just det, den hade ju inte hamnat på vraket alls. De gjorde en sökning med lina och hittade vraket ca 15 m bort. Trevliga som de var flyttade de vikterna till vraket så att dykparen efter kunde komma ner på vraket.

De senare var alla förvånade att vi inte nått fram till vraket, "det var ju bara att följa linan" hette det. Jo tack, särskilt när någon flyttat den rätt!!!

Så det blev ett vrakdyk utan vrak. Eller, vi var på tyr utan tyr och hittade ingen Tyr...

EAN33
CNS: 20%
Gen.djup: 15,5 m
Temp: +8C
Sikt: 2 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: 2 kg
220 BAR -> 150 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 21,9 l