Namn: Lösen:

Dyk nr: 173, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Joakim Karlsson  
DATUM :
2007-08-19
MAXDJUP :
25,3 meter
DYKTID :
23 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
0,5 meter
VISAD :
713 ggr

Andra dyket för dagen! Kanske skulle man få se ett vrak idag trots allt... Efter röstning, blev det på Ingrid Horn. Kul tänkte jag, har aldrig "varit på henne" och ska ju dessutom dit om ett par veckor. Lite försmak, härligt!

Renato hade tappat sugen med den dåliga sikten och dräktproblemen och Casi hoppade över detta dyket. Så jag parades ihop med Joakim och vi hoppade i, simmade till märket (slitigt det där - måste de ha en farled just ovanför Ingrid Horn - kan ingen flytta på den???) och gick ner. Nere på botten (ca 13 m) hittade jag ganska snart fundamentet med linan som leder till Ingrid. Vi följde linan, men hallå - man ser ju inget. Ska det vara så här?

Nåja, vi fortsätter och kommer fram till Ingrid vid aktern. En jättestor ratt inspekterar vi innan vi bestämmer oss för att dykning inte är så där jätteintressant när man inte ser något. Mindre än en halvmeters sikt och hon är ju stor, ingen lindragning betyder ingen större utsvävning! Vi vänder åter, följer linan och uppför märket.

Men hallå, jag fick ju se ett vrak idag!!!

EAN33
CNS: 15% ,TOT: 35%
Gen.djup: 14 m
Temp: +9C
Sikt: 0,5 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: 2 kg
150 BAR -> 100 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 21,7 l