Namn: Lösen:

Dyk nr: 127, Simpson & Pantari


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-08-17
MAXDJUP :
21,9 meter
DYKTID :
53 minuter
VATTENTEMP :
14 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
555 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Ner: 11:47
EAN32: 2x12 220-105 Bar SAC 19,7
Vikt: 3 kg + Lampa
Medel: 13,7 m

Vi tog ledigt en fredag för att dyka Najade och Melanie. Tyvärr var vädret inte riktigt som det borde och vi fick söka alternativa planer. Vi siktade på Tyr men bojen var borta så efter en längre tids letande styrde Niclas mot Simpson & Pantari.

Vi kom i vattnet snabbt eftersom vi var klädda för dykning redan sedan vi var beredda att hoppa i vid Tyr. Vi sjönk ner längs med linan och hittade snabbt vraket vilket förvånade mig då jag var inställd på att det skulle ligga betydligt djupare. Det visade sig att ankarspelet slets upp och ner av vågorna och förtöjningen så vi simmade omkring i ett stort moln av damm.

Väl under 18 meter var det kallt och bra sikt. Detta var nog ett av de häftigaste språngskikten jag har stött på. Det gick att ligga ovanför i den dåliga sikten och relativa värmen och sticka ner handen för att känna på kylan.

Vi simmade igenom utrymmet mellan vraket och klippan ett par gånger, det var trängre än det såg ut och man var tvungen att klistra sig mot botten för att inte slå i.