Namn: Lösen:

Dyk nr: 280, Borgviken, Tyresö, Stockholm


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-08-26
MAXDJUP :
23,8 meter
DYKTID :
54 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
5 meter
VISAD :
419 ggr

Söndagen började med en orienteringstävling (precis som lördagen), direkt efter att jag kommit imål och duschat så satt jag mig i bilen och körde mot Tyresö för ett stillsamt dyk i Borgviken. Påvägen stanade jag vid McD och köpte deras hypade Crispy Chicken Gourmet, vilken visade sig smaka lika lite som alla deras övriga burgare :-(
Väl på plats i Borgviken så gick jag genom dykplanen med Ingemar. Vår plan var att simma på kompass 40 grader till djup 15m för att titta på första lilla vraket, sedan vika av mot väggen och simma längs den en bit ut, för att därefter vända och simma in under båtarna och titta på de andra vraken.
Vi hittade inte något vrak, antagligen höll jag för mycket åt höger, för vi var nästan framme vid väggen, så vi fortsatte längs väggen utåt. Efter en stund så vände vi och simmade in tills vi kom till 15m djupkurvan, där vek vi av åt höger för att på nytt leta efter vraket. Efter att ha simmat ett tag på 15m så vände vi och simmade tillbaka på 13m. Väl framme vid väggen så simmade vi innåt tills vi kom fram till det större vraket på 7m.
Vi avslutade genom att simma runt lite på 2-5m djup innan vi gick upp precis under lilla bryggan.
Det blev ett lungt och behagligt dyk där jag filmade en hel del. Tyvärr var sikten inte den bästa, så vi får se vad som fastnade på filmen.

AVG 11.0m
SAC ?
Sikt 2-5m
Temperatur +10 -> +17 grader