Namn: Lösen:

Dyk nr: 332, Ormestad, höger


DYKARE :
PARKAMRAT :
Glen  
DATUM :
2007-08-08
MAXDJUP :
40,6 meter
DYKTID :
101 minuter
VATTENTEMP :
10 grader
SIKT :
6 meter
VISAD :
631 ggr

Klicka för förstoring

Till album »

Idag skulle vi ta Ormestad. Linda och Ingrid skulle dyka ihop, medan Antal skulle följa med oss på ett dekodyk för att sedan bli avsläppt i viken när vi dök vidare. Det skulle bli intressant att följa Antals dator, en Mares M1, för att se hur mycket den skilde sig från Suunto Octopus 2. Han hade djupa stopp på sin och vi skulle följa hans dator på vägen upp/in i viken tills dekot släppte.

Vi gick ner och stannade för några provfoton på botten. Sikten blev riktigt grumsig på djupet och jag tyckte inte det var mycket att titta på idag. Kameran fick hänga på sin plats medan jag letade efter intressanta objekt att visa för Antal. Piprensare, Sjöpennor, några hängiga Havsborstmaskar och Gullmarsanemoner. Vi genomförde dekostoppen med Antal. Suunton var helt överens med tiderna från Mares-datorn. Hur Gekkon skulle reagerat kan vi inte uttala oss om eftersom den fortfarande var i error efter gårdagens dykning. Ska läsa igenom bruksanvisningen för Gekkon sedan för att se om det är någon lite inställning vi missat…

Glen och jag fortsatte dyket ute i viken. Redan efter någon minut hittade vi en fin Skäggsimpa och kameran åkte på i ett nafs. Nu kunde jag slappna av och fotografera för fulla muggar. Batteri fanns det ju till hela dyket också. Mest Plattfisk och Sjöstjärnor idag och allting verkade grått och dammigt. Lyckades även lura några Smörbultar att ställa upp för foto, även om de surade hela tiden. I stenröset vid dansbanan hittade vi några Havsrosor som tyvärr hade glömt att tvätta sig. Vem vill se ett bra foto på Gullmarsdammig Havsros? Inte mycket att ha.. Men en Berggylta var så pass nyfiken att jag lyckades fånga den på bild till slut, hurra!

Efter avslutat dyk slappade vi en stund vid dansbanan innan vi åkte hem och käkade god mat.

Efter att ha läst igenom bruksanvisningen till Gekkon noggrant och dessutom mailat till återförsäljaren fann vi två saker som vi missat, men som inte gick att göra något åt.
1. Gekkon har ju RGBM-modellen men har även utvecklats i samarbete med DAN försäkringar som utvecklat modellen ytterligare genom att ta sin egen olycksstatistik med i beräkningen. Den är därför mer restriktiv i sina beräkningar och lägger på strafftider i både deko och ytintervall.
2. Gekkon har inte djupa stopp i sin profil.

Återförsäljaren var vänliga nog att erbjuda sig att ta tillbaka våra Gekkon och för en liten mellanskillnad byta dom mot två Mares M2 om vi ville det. YES! Det ville vi!

Parkamraters loggar:
Glen Paulsen - Ormestad