Namn: Lösen:

Dyk nr: 65, Östersjön, M/S Luleå


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-08-19
MAXDJUP :
25,9 meter
DYKTID :
37 minuter
VATTENTEMP :
6 grader
VISAD :
376 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse
+5st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Söndag dyk 2/2, Totalt dyk 6/6 :

Andra dyket på M/S Luleå. Ytintervallet va ett helvete. Började med att spy från dykstegen när jag kom upp, sen hade jag ont i huvudet hela ytintervallet. Men skam den som ger sig :) När det va ca 30 minuter kvar började jag äta värktabletter, tugga båtsjkuketuggummi och dricka kaffe. För att undvika kyla ner mitt huvud igen så drog vi några varv med eltejp runt min glappande huva. Och resultatet: Ett superdyk med 100% njutning!
Började med att gå på utsidan av vraket, gjorde en "swimthrow", och tillbaka över vraket. Tittade in i lastutrymmen. Låg ganska nära no-deco tiden. Avbröt dyket efter 30 minuter. Stannade en extra minut på 15m och gjorde ett något längre säkerhetsstop.

Det tråkiga...

När vi hade varit uppe runt en timme, kommer Johan fram och visar sin axel som är ganska röd och den är öm och det kliar. Misstänkt tryckfallssjuka. Alla var dock ganska tveksamma eftersom dyket inte var speciellt märkvärdigt. Vi va visserligen nära att gå in i deco men dykprofilen va fin och dyket va inte speciellt djupt. Den extrema kylan kan varit en bidragande faktor. Ett dygn senare var symptomen borta men vi vet fortfarande inte om det var tryckfallssjuka eller ej. Vi ska hur som helst förlänga stoppen och vara extra försiktiga med uppstigningar vid "baljdyk" i fortsättningen.

Parkamraters loggar:
Johan Kärnhall - Östersjön, M/S Luleå
Johan Kärnhall - Östersjön, M/S Luleå