Namn: Lösen:

Dyk nr: 41, Östersjön, Lilla sandholmen


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-08-18
MAXDJUP :
25,6 meter
DYKTID :
51 minuter
VATTENTEMP :
15 grader
VISAD :
270 ggr

Båtutfärd (Liveaboard) med M/F Gefion. Linköpingssportdykarklubbs båt.
18meters stålbåt med kök och 8-10 sängplatser.
Skeppare: Dennis Malmström
Gast: Lasse
+5st dykare
------------------------------------------------------------------------------------
Lördag dyk 1/3, Totalt dyk 2/6 :

Vi skulle här dyka på ett lite mindre oidentifierat vrak, en träbåt. Då vi kom till ön i vår stora båt är det redan en liten dykbåt på plats. Såg ut som typiska OW kursdykare. Vi skyndar oss för att hinna i först men de är redan klara så kommer i först.

Nedgången blev inte riktigt som räknat, vi börjar med att ytsimma in lite för att sedan ganska nära land gå ner. Och vi hamnar precis utanför väggen och går raka vägen ner till 25 meters djup. Bra sikt och häftig vägg men det var väldigt strömt så vi börjar direkt simma uppåt och mot strömmen. Väl uppe på 8-10 meter igen så börjar vi leta efter vraket. Hittar det efter ett tag, dock väldigt grumligt. "mhmh, typiskt OW dykare! tänker vi". Tack vare strömmen klarnar det upp snabbt och vi simmar runt på vraket ett tag. Inte så intakt men det syns ändå att det är en båt.

Lämnar sedan vraket för att dyka utmed väggen tillbaka, jättebra sikt och häftigt. Slutade med att ligga på 5-6 meter ett tag och titta på miljontals små öronmaneter. Jättefint.

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Östersjön, Grundet vid Tveskären
Henric Kärnhall - Östersjön, Föreningen & Kolfia
Henric Kärnhall - Östersjön, Lilla Sandholmen