Namn: Lösen:

Dyk nr: 3, Xwejni, Gozo


DYKARE :
PARKAMRAT :
Guidad grupp  
DATUM :
2005-04-23
MAXDJUP :
38 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
16 grader
SIKT :
50 meter
VISAD :
444 ggr

Första dyket på en destination som jag redan bestämt mig för hur det ser ut sedan lång tid tillbaka. Fick dispens för detta dyk då vattnet egentligen var alldeles för kallt för mig. 16 grader - jösses hur länge sen är det jag sist upplevde det ? hoppade ner i det vackra blå vattnet och kände det iskalla vattnet sippra in i min 5 mm.

Tittade ner och konstaterade att jag ser botten ca 20 meter längre ner. Följde den lodräta algbeväxta klippen mot väster och sikten var helt osannolikt bra - precis som det beskrivs i böckerna. Såg en hel del stora borstmaskar, några barracudor och gigantiska fiskstim över den stora hyllan på ca 18 meters djup. Längre ner låg stora stenbumlingar och gömde diverse krabbor, muränor mm.

Gick upp efter att jag konstaterat att luftförbrukningen var abnormt hög pga läckande andrasteg. Schysst att ha varit här och sett vad riktigt bra sikt är.
Det marina livet nja - för mig som vet vad som finns och var jag ska leta så visst ok - men vill du se marint liv så är det här fel plats - hit åker du som vill ha en snabb resa och bra sikt.
Kan varmt rekommendera detta som en sommarresa med sol, bad och dyk. Särskilt för dig som bara upplevt Östersjön.