Namn: Lösen:

Dyk nr: 10, Tufi Wharf, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Grupp  
DATUM :
2005-07-09
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
86 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
12 meter
VISAD :
340 ggr

Nattdyk två - i jakt på en harlequinräka, självklart har jag ingen kamera.....mutter........
Vi ligger i ca 15 minuter på den plats Christian har sagat att han sett den (han har visat oss den på sin digitalkamera så vi vet ju att det är rätt djur vi letar efter annars fryser jag som en liten gris och vill mest upp)

Efter en dryg kvart hittar vi detta otroligt vackra och lustiga djur. De andra tar massor av bilder och räkan poserar tacksamt, ligger i några minuter och bara stirrar på den när den andra är klara, kul djur. Fortsätter sedan med mera bläckfisk, pipefish (Corytoichtys) 5 sorter Den vanliga haematopterus, amplexus som röd, svart och vit randig precis som en liten havsorm i miniatyr, banded pipefish dactyliophorus som slåss om sina revir och janssi som man inte ser så ofta och till sista även Dvärg pipefish breviperula. De roligaste var de högar av pipefish som låg och sov tillsammans.
Kopiösa mängder av riktigt stora putsarräkor och massor av andra kräftdjur, Flamboyant Cuttlefish, nakensnåckor och flera arter av drakfisk, flera stora flatheads /typ krokodilfiskar/ och en waspfish som jag aldrig sett förr.

Efter 1½ timme inser jag att jag är rätt trött men temperaturen i kroppen är bortglömd, kommer upp och personalen på dykcentret bara skakar på huvudet - undrar om de någonsin haft såna galningar här, klockan är 01.15 och de flesta har nog avslutat sina nattdyk redan vid 21.00.......
Kul var det i alla fall, men man ska nog vara fanatiker för att åka hit och dyka.