Namn: Lösen:

Dyk nr: 11, Tufi Wharf, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Grupp  
DATUM :
2005-07-10
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
94 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
35 meter
VISAD :
289 ggr

Efter en underbar frukost tar vi oss ner till varvet och ber dem köra ut oss utanför fjorden så att vi kan följa strandlinjen in mot varvet - bör ta ca 1-1½ timme att komma hela vägen. Vi går ner och här ute i havet är det klätt med både mjuka och hårda koraller. Mängder av småfisk, såsom , gobis, dragonets, kardinalfisk och alla de färgglada sakerna som alla andra tittar på. Hittar en mycket vacker Gobi på en whipcorall men jag har nog aldrig stött på någon som så ögärna vill bli fotograferad - lika bra de visar det sig för blixtarna krånglar - ännu ett dyk utan kamera.......... börjar bli rätt irriterad på detta.
Vid halva dyket tar jag några desperat bilder på ett gigantisk stim av fisk som kommer förbi oss på ett par meters djup - en riktig baitball för de gungar tillbaka och vänder fram och tillbaka alltefter vi fotografer jag dem - ett mäktigt skådespel - jag måste åka till Sydafrika och se sardinrun.....!!!!!

Ju längre in i fjorden vi kommer desto mer sand och dybotten och när vi till sist ser pelarna till bryggorna så är det lätt att orientera sig in de sista metrarna, avslutar med att försöka hitta en robust ghostpipefish de påstår ska finnas här men idag har vi ingen tur utan får avsluta dykning i Tufi med vårt 7:e dyk på 36 timmar - nu ska det bli besök i en lokal by och se hur de kan vara. I morgon bitti är det flyg till Kimbe