Namn: Lösen:

Dyk nr: 14, Restorf Island, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-11
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
96 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
304 ggr

Efter en stund på land med lite bensträckning, jagt på ormålar och bläckfiskar, snorkling på det otroliga revet (Perfekt för halv/halv bilder) hopapde vi ner med burk på ryggen och följde revet västerut. Flera fina anemoner, massor av barrelsponges, kommer vi fram till en mycket häftig och vacker gorgonia, full med räkor och smågobies.
Den är några meter i diameter och helt rund !!
Hittar ett par Twinspotgobies som poserar skapligt men den vita sandbotten stör - liksom jag inser att jag måste börja filma eller skaffa bättre optik för att göra sakerna rättvisa. Det känns inte bra att fota längre och det syns på bilderna nu efteråt när jag sitter hemma.

Flera vackra mjukkoraller och massor av hårdkoraller, läderkoraller mm. Underbart varierat och lättdykt, glider in under träden ovanför ön på några meters djup och ser på skådespelet med ytan och det gröna skimret som skapar där uppe. Ett stort fiskstim kommer glidande rakt mot mig och delar snyggt upp sig med halva sidan till vänster, halva till höger, hälften under och hälften över.....??? Mycket fisk var det i alla fall. In på grunt vatten och hittar en liten falsk stenfisk på den grunda botten.

En underbart enkel dykplats med stor variation, mycket fisk och mycket att se. Gillar räkorna (5 olika sorter i samma anemon !!! )
Vill tillbaka !