Namn: Lösen:

Dyk nr: 16, Zero, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Jesper Kjöller  
DATUM :
2005-07-12
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
74 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
374 ggr

Äntligen framme - Espen o Christian har tjatat om Zeron i en vecka nu så det är väl inte mer än rätt att de får 15 minuter för sig själva och sin fotografering. Vi andra sitter på båten och njuter av vädret i den lilla viken.
Efter 20 minuter drar vi på oss utstyret och tittar ner över relingen, jodå där nere är dem och där är flygplanet - måste vi dyka ??? Ja ok då - snabbt ner och konstaterar att den är ganska liten men ändå häftigt på något sätt. Sikten är bra även om det är dybotten så är det tung lera som inte rörs up så lätt - idealiskt för de andra med kameror - själv har jag ingen vidvinkel med mig så............
Planet är i det närmaste intakt - går mycket försiktigt ner i cockpit och konstaterar att de som flög dessa dels inte hade någon burk på ryggen och de var inte lika långa och feta som jag - jösses vad trångt !!!!

Tittar lite på propellern i sedan kulsprutorna i fronten - och inne i det som en gång var ett livsfarligt vapen bor numera en liten putsarräka - historiens vingslag fladdrar förbi dagens naturupplevelse gud va häftigt !

Går tillbaka till cockpit och tittar på anemonen på sidan full med små clownfiskar och små räkor, dessutom en pipefish som simmar i den ?? ja dessa artrika vatten har många överraskningar.

efter en timme känner jag att jag måste titta på om det finns något intressant i närheten, mest dy och vilda stenar men ett par bluespotted stingrays och garden eals finns inom 25 meter och några små korallblock med massor av fisk, går därefter upp på linan och fantiserar om svunna tider då jag tittar ner över plåtbiten.

enkelt och intressant - men lite långt dyk för detta lilla vrak. 110 bar kvar