Namn: Lösen:

Dyk nr: 17, South Emma, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-12
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
28 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
239 ggr

Dagens tredje släpp. South Ema (Återigen får vi inte reda på vem tjejen är.......) Kommer ner på ett osannolikt rikt korallrev jag aldrig sett maken till vad gäller hårda koraller. Artrikedomen är enorm och även massor av fisk, en liten whitetip glider upp 2 meter från mig och vidare ner över droppen. Jag sjunker sakta utmed den västra väggen och bara glor på alla koraller. Helt otroligt vackert. Nere på norra sidan kommer vi till några gorgonier som har sina "små" innvånare - pygmesjöhästar, både Hippocampus bargibanti och denise Ingen av dem vill vara med på bild så jag letar efter något annat också och hittar en häftig liten räka, efter 10 minuter här nere börjarr datorn skrika, liksom mina öron som nu gör rejält ont efter 5 dagars dykning med influensa, feber och bihåleinflammation - men vad gör man inte för konsten - har redan nu bestämt mig för att jag avstår morgondagens hajdyk + en dag till så får jag tre vilodagar.

Kommer upp på grundare vatten i en vacker korallträdgård med vackra anemoner, clownfiskar, räkor, gobies, jacks (trevally/tonfisk), barracudor, en liten frogfish och koraller, koraller, koraller - jag är helt tagen av denna artrikedom och hur otroligt opåverkat det är av dykare jämfört med andra platser jag upplevt.
Efter en timme går övriga upp men jag fortsätter några minuter till då jag baa inte förmår mig att avsluta, kollar in några coola krabbor, räkor och clingfishes som jag hittar på grunt vatten. Dags att gå upp dock och få sig lite vatten och frukt - en stund i solen och mycket att prata om

Underbart enkel dykning och en stor upplevelse, önskar att det var mer stor fisk det hade gjort detta till den ultimata platsen so far.