Namn: Lösen:

Dyk nr: 19, The end bommie, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-16
MAXDJUP :
29 meter
DYKTID :
78 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
363 ggr

Efter ett par timmar för utvädring så åter ner till detta vackra rev och hoppas på att få se "mina" Rhinopias" igen. Dessa udda fiskar är en fröjd att se och fotografens önskedröm, Visst ja kameran var ur funktion idag, gnissel, morr, fradga.......,
Ner på revet via lina och ut på åsen som förbinder revet med bommien och direkt känner jag igen mig efter 1½ år . Simmar raskt ner till 30 och tittar om pygmesjöhästarna är kvar - de har inte nämnt dem i briefingen - och de är dem, glatt visar jag stolt mina kunskaper för de andra som fotar vilt.
Börjar sedan sakta uppåt på jakt efter roligare saker, korallerna är fortfarane i mycket gott skick och efter ett tag hittar vi en gul och en svart Lacy scorpionfish !!! De är bara för mycket, vi tittar på dem och simmar sedan för att hämta övriga gruppen , You've gotta see this !!!! och nu börjar den så vanliga intensiva jakten på "pole position" för att få ta de första, och bästa ???, bilderna.

Stackars fiskar och ickefotografer tänker jag och simmar vidare, hittar en till lite längre upp och håller den för mig själv. Efter ett tag tar vi riktning mot revet och ligger och kollar på nakensnäckor och lite bläckfisk, hittar även en leaf scorpionfish - också riktigt coola, för att sedan avsluta med att studerar de svarta anemonfiskarna som vanligtvis lever i stora kolonier på grunt vatten.

De är riktigt kul och vi glömmer bort tiden - efter 20 minuter på grunt vatten med ett hundratal "clowner" och kroppen börjar anta en blå ton och skakar rejält av det kalla vattnet så går vi upp - längtar till nästa dyk redan. Det är kul att dyka !!