Namn: Lösen:

Dyk nr: 20, Lions Island, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-16
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
83 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
279 ggr

Efter en god lunch så är det ingen som orkar dyka utan jag går ut med en av de lokala divemasters som jobbar på resorten och tar ett släpp på Lions Island strax intill resorten, vi ska dyka på en liten bogserare som enligt uppgift ska var klädd i koraller och massor av småfisk ska finnas, räcker tiden och luften så följer vi sedan revet.
Nerstigning och det är makabert dåligt sikt, ett par tre meter och sedan ser vi vraket. En bit ner så blir sikten bättre och efter 5 minuter tycker jag att jag sett nog av plåtbiten, inget märkvärdigt förutm de vackra korallerna och alla fisk, men som vrak njaaa......
Jag vill dock ge det en chans och få lite mer dyktid så jag letar reda på min lilla lampa och går ner i båten och tittar lite på detaljer och simmar runt inne i båten, min divemaster väntar lydigt utanför och helt plötsligt har det gått en halvtimme och jag har en lucka kvar .

Vraket är väldigt renplockat men lite roliga räkor och en ful muräna samt massor av småfisk gör at tiden flyger iväg. När jag tycker att vraket är avklarat så går vi in mot revet och tittar på sjögurkor, filefishes, krabbor och räkor - såklart - några chefiga twinspot gobies som dansar i sanden och flying gurnards, sjöpennor, krokodilfisk och andra flatheads.

Hittar två räkor, - troligen saron marmoratus - som fightas i sanden under en bordskorall - dåliga odds på den lilla men den kämpar tappert om något ätbart som verkar ligga där. Till sist får den ge sig och vi simmar sakta tillbaka. Tiden har runnit iväg och jag känner mig rejält nerkyld men det är det väl värt för ett bra dyk där man slipper tänkta på andra i gruppen

Enkelt vrakdyk som med bra sikt kan vara mycket trevligt ! Inget för "rostfantaster" men man tager vad man haver. Det är kul att dyka !!