Namn: Lösen:

Dyk nr: 21, Lions Island, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-16
MAXDJUP :
12 meter
DYKTID :
91 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
289 ggr

Dags för ett nattsläpp - även om jag är tveksam då jag fortfarande fryser efter dagens exponeringar men det är väl bara att bita i munstycket eller hur man säger

En annan del av ön beskrivs för mig och vi går ner på en sandås som lutar ner från ett par meter till ca 15 meters djup, vi följer sakta åsen och helt plötsligt ligger en liten yacht sänkt bredvid oss. Den har legat här ett tag för den är mycket välbevuxen med svamdjur och koraller. Kopiösa mängder av räkor vilka man ser på de lysande röda ögonen.

En scorpionleaffish och några små skorpionfiskar jag inte känner igen ligger och väntar på förbipasserande så att de kan få sin "frukost".
Efter ett par varv på vraket så går vi in mot sanden igen och tittar på något som vi först inte fattar vad det är men eftre några sekunder ser vi att det är en wobbegong, carpetshark eller matthaj som ligger på bara 3½ meters djup, wow !!!!

Hittar sedan flying gurnards, sjöpennor, sniglar, krabbor, sjögurkor mm på den gräsbevuxna sanden.
Avslutar när filmen i de andras kameror är slut, bara 1½ timme ikväll - nu är det hög tid för en kvällsöl och sedan sängen. Det är kul att dyka !!