Namn: Lösen:

Dyk nr: 26, Gonubalabala, Manta cleaning station, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-21
MAXDJUP :
11 meter
DYKTID :
91 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
442 ggr

Det är bara Paula som egentligen vill dyka men jag tycker lite synd om henne så visst jag går med även om jag känner mig som en isbit och mest vill ha en varm säng att krypa ner i (3 mm med stort hål i ryggen i detta vatten är fel !!!!)
Vi går ner med vår divemaster och lägger oss åter på 6 meter och väntar.......väntar........ och väntar.........
Roar mig med att lägga döda korallbitar i en stor hög och bygger ett "konstgjort rev" efter 20 minuter flyttar en liten lizardfish in och strax därefter kommer en krabba krypande som glatt skuttar in i "slottet"

Efter ytterligare några minuter ger vår divemaster upp för att precis missa när två mantor glider upp på mot klippan och strax därefter ytterligare två. Nu är de fyra som turas om att låta sig putsas - vi tittar på varandra och gör high-five, simmar fram så vi ligger precis under mantorna bara någon knapp meter från klipporna.

Så fort vi andas och bubblorna kittlar dem på magen så flaxar de till och simmar bort några meter för att komma åter och ställa sig på kö, Det har gått en dryg timme, Paula går upp men jag ligger kvar, kan inte slita mig, men efter ytterligare 30 minuter ligger jag bara och skakar så jag ger upp jag med, glider ut några meter för att se en femte manta komma in och möta mig halvvägs mellan båten och klippan.

Några bluespotted stingrays igen som flaxar iväg när jag kommer glidande över sandbotten - jag ler inombords men jisses vad kall jag är och att ha en timmes båtfärd framför oss i hällande regn lockar inte,
men vad utstår man inte för att få uppleva dessa otroliga "ufon" - platsen är magisk och bland det enklaste jag känner till vad gäller mantadykning. 75 bar kvar
Det är kul att dyka !!

bilder på www.sportdykare.se