Namn: Lösen:

Dyk nr: 27, Samarai, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-21
MAXDJUP :
14 meter
DYKTID :
77 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
377 ggr

Vädret är bättre, vilket ger oss bättre ljus trevligt. Glider ner på den norra delen av bryggan och pang direkt ner p åett par juvenile batfish - de är såååå vackra. Mängder av fisk längs med pelarna och massor av små krabbor och räkor springer omkring. Spanar mest omkring efter Robs lilla fjärilsfisk ((C. vanderloosi) som jag bara fick en skymt av förra året. Hittar ett par stycken men de är skygga och gillar inte att jag försöker jaga ikapp dem. Flera andra fjärsilsfiskar dock och en stor bläckfisk tittar ur ett betongrör. Flera vackra nakensnäckor men inga nyheter . Jag glider ut i ljuset mellan bryggorna och tittar på några av de stora anemoner som sitter här. Otroligt vackra och med flera små räkor som springer undan så fort jag "pillar" lite.

En clownfisk biter mig i fingret, förstår det när jag kommer fram mitt i romläggningen. En klump med orangea romkorn ligger snyggt upplagda på den välputsatde järnbalken där anemonen sitter.

In igen under den södra bryggan och här hittar vi fler fjärilsfiskar, men samma resultat, skygga som sjutton och simmar bara iväg. En liten sjöhäst sitter/ligger på den dyiga botten och det är väl mest en slump att jag hittar den.
Efter dryga timmen ligger jag mest och längtar upp varför jag bryter dyket, jag måste upp och värma mig
Önskar solen kunde komma för då tinar man i alla fall mellan dyken.
Kul att se platsen igen även om det känns skräpigare än sist men det marina livet är häftigt. Det är kul att dyka !!

bilder på www.sportdykare.se