Namn: Lösen:

Dyk nr: 28, Wahoo Reef, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-21
MAXDJUP :
31 meter
DYKTID :
38 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
272 ggr

Solen har varit framme under färden tillbaka till resorten men är på väg ner och ligger nu igen bakom moln. Vi fråga om vi inte kan ta ett släpp utanför resorten så vi ankrar upp vid Wahoo Reef. Jag kommer i håg även den här platsen sedan förra året, dock mest för att det var här vi fick dyka med Nautilus. De gröna elephant-ear-sponges lyser i det grunda vattnet på platån.
Liksom förra året är det gott om nakensnäckor men batteriet i kameran har gett upp och jag ruttnar efter en stund på att simma och släpa den så jag bestämmer att jag bryter dyket. Går upp längs väggen och simmar upp mot båten, hittar några vackra drakfiskar som jagar frukost tillsammans och glufsar i sig ett par kardinalfiskar.

Ljuset är på väg bort och jag känner än mer att jag gjorde rätt som avbröt då jag inte heller har någon lampa. Ett stim med fussiliers simmar strax under båten och jag leker lite med dem och jagar dem med bubblor från octopusen. Går upp och får sitta en stund och vänta på de övriga. När de kommer upp är de lyckligt leende och de visar sig att de sett hammarhaj ute vid droppen på ca 40 meters djup, får visst bli en tur hit i morgon eftermiddag igen då......
Det är trots allt kul att dyka !!

Bilder på www.sportdykare.se