Namn: Lösen:

Dyk nr: 29, Lauadi, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-22
MAXDJUP :
8 meter
DYKTID :
99 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
283 ggr

I dag har jag beställt Lauadi - platsen där jag slagit mitt rekord i dyktid. Världens bästa - i mina ögon hittils - plats för muckdiving, fast man inte måste "mucka" - man ser saker hela tiden. Förra året gjorde jag 6 dyk på en dag och drygt 10½ timme under ytan, råkade då droppa ner på 11 meter sista dyket, detta ska undvikas, max 8 meter har jag satt för mig själv, förväntningarna är stora.

Jag hoppar i direkt, 3 meter djupt, säger bye bye till de övriga och jag har förberett dem på att få vänta......!!! Hittar direkt så mycket saker så det är knappt möjligt att beskriva, sjöhäst, ghost pipefish, 4 arter av drakfisk, frogfish, bläckfisk och myriader av räkor och krabbor, varav flera arter jag aldrig sett. Vänder på en sjögurka och hittar direkt en Periclimenes imperator i sin bästa skrud, ska visa den för de övriga som råkar vara i närheten då jag hittar en krabba jag aldrig sett, Nu grämer jag mig att jag inte har digitalkamera......... tittar på datorn och konstaterar helt plötsligt att jag varit i drygt 1½ timme och jag har trots allt bara tagit en rulle film.

Simmar på några Drakfiskar och utan att överdriva - Jag mäter dem mot min arm för att verifiera - de är över 50 cm långa, groteskt stora, precis bredvid ligger en frogfish som jag råkar se för att den sprattlar till av rörelsen från min arm.
Filmen är slut upp igen och byt flaska och film för att snabbt komma ner igen - I'm in paradise - 130 bar kvar, Det är kul att dyk !!

Bilder på www.sportdykare.se