Namn: Lösen:

Dyk nr: 176, Ingrid Horn


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fredrik Petersen  
DATUM :
2007-09-09
MAXDJUP :
30,1 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
11 grader
SIKT :
4 meter
VISAD :
813 ggr

Utfärd med Tessi II (min första tur med Niklas och Tessi II). Ut från Karlslunds Marina och planen var Ingrid Horn samt Victor. Kul för mig för jag "hann" ju inte mer än till ratten på Ingrid senast och Victor har jag aldrig dykt på.

Vi var ca 10-12 dykare, för mig okända hela högen. Parades ihop med Fredrik som är RB-dykare och vi var andra par i vattnet. Endast Jonas och Karin gick före för att fästa båten vid det betongfundament där linan går till aktern på Ingrid.

I och lite "slitsim" motströms (varför är det alltid motströms???) och lite vila vid båtens för innan nerstigning. Kikade ner och tjenahoppsan - Fredrik har redan dragit ner! Nerstigning tajt med linan för att slippa dras iväg med strömmen. Nere vid fundamentet träffade jag Fredrik igen och vi bytte till linan som leder till vraket.

Strömt hela vägen fram och jag tyckte att det tog i lite extra vid kanten då linan leder ut i öppet vatten så det var bara att hålla fast hela vägen fram till vraket. Väl framme där kändes det litet lugnare (inte så strömt) och vi tog en sväng runt akterpartiet.

Efter en stund följde vi styrbords reling föröver och ner mot akterdäck. Vi tvärsade över mot babordssidan och gick på reservpropellern. Fin sak, men det liggerinte lika fritt som jag trodde att den skulle göra utan var mer eller mindre "en liten kulle - eller flera små kullar) på däck.

Började få ont om tid på det djupet (innan deco) så vi gick upp och tog en ny sväng på akterpartiet innan vi återvände via linorna upp till ytan. Framme vid betongfundamentet kommer en av de tre dykarna i gruppen Petra, Rickard och Mattias, Rickard tror jag det var. Undrar just var de andra två tog vägen...

Uppe i båten står redan Petra där som hade tappat linan på vägen ut och avbrutit och strax efter oss kom Rickard och Mattias.

Ingrid Horn är trevlig och med vetskapen om att det finns en massa annat kvar att upptäcka så återvänder jag gärna!

EAN28
CNS: 20% ,TOT: 20%
Gen.djup: 18,9 m
Temp: +11C
Sikt: ca 4 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: 2 kg
210 BAR -> 130 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 15,8 l