Namn: Lösen:

Dyk nr: 177, Victor


DYKARE :
PARKAMRAT :
Fredrik Petersen  
DATUM :
2007-09-09
MAXDJUP :
27,4 meter
DYKTID :
42 minuter
VATTENTEMP :
8 grader
SIKT :
3 meter
VISAD :
698 ggr

Andra dyket för dagen efter en flytt av Tessi II och lite lunch. Ganska skön dag, ingen sol eller så men ganska lugnt på sjön, inget regn och ca 15 grader.

Nu var Fredrik och jag första dykpar och vi skulle följa den ikastade linan för att komma ner på vraket, för Victor var inte bojad.

Jag plumsade i först och simmade ut till bojen. Fredrik fick hål på handsken och var tvungen att vända upp och byta till en våthandske så jag låg och flöt på stilla vatten några minuter medan det fixades till. Här var det inte strömt så det var skönt att ligga och slappa på rygg - riktigt skönt.

Fredrik kom tillbaka och vi följde linan ner utan att hålla i den då den inte var fast utan bara nere med tyngder. Nerstigningen gick bra men inte fasen hittade vi något vrak när vi kom ner till botten på drygt 27 meter!!! Det börjar banne mig bli en trend det här (sist var det ju samma visa på Tyr...)! Vi kikade runt lite men eftersom det var ganska dålig sikt, ca 2-3 meter så gav vi ganska snabbt upp och tog en lugn uppstigning. Ungefär halvvägs upp mötte vi Petra, Rickard och Mattias som då följde med oss upp.

Uppe vid ytan signalerar vi till Jonas på båten att vi inte hittat vraket. Han undrar om ingen av oss har lina. Ja men just det, det har ju jag med mig - varför tänkte jag inte på det? En snabb koll med Fredrik och vi bestämde oss för att gå ner igen och söka litet.

Ner igen och nere vid botten hade jag 6 minuter till deco - så någon lång sökning kunde det inte bli fråga om. Signalerade åt Fredrik att sitta kvar och passa uppstigningslinan och min lina medan jag drog ut linan för att göra cirkelsökning. Vevade ut kanske 6-7 meter och gjorde något mindre än en hel cirkel utan att hitta vraket. Titt på datorn och 3 minuter till deco. Skit också! Jag avbröt och vevade mig "hem" till Fredrik och vi gick upp för tredje gången idag. Lugn och fin uppstigning och vid ytan såg vi på Niklas korv att han hittat vraket ca 30 meter sydväst om bojen. Jag kom fram till att jag inte hade hunnit med att söka så stort område eftersom det var andra svängen ner på över 27 meter. De andra fick ett dyk på Victor men det hade tydligen varit sämre sikt på själva vraket än på botten så man hade inte fått något perspektiv ordentligt.

Nåja, själva fick vi ett "slamdyk" att lägga till loggarna.

En god dag med gott humör och trevligt sällskap!

EAN28
CNS: 20% ,TOT: 40%
Gen.djup: 17,0 m
Temp: +8C
Sikt: ca 3 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: 2 kg
130 BAR -> 50 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 16,9 l