Namn: Lösen:

Dyk nr: 48, Vättern, Stora Lund


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-09-16
MAXDJUP :
33,3 meter
DYKTID :
57 minuter
VATTENTEMP :
12 grader
VISAD :
371 ggr

H och jag stack iväg till Stora Lund för att göra två dyk. Vädret var ganska risigt, regnade hela vägen dit och blåste, regnet slutade som tur var när vi kom till platsen.

Vi gick ner vid klipporna på andra sidan parkeringen, gick ner i "ravinen" och där börjar det snabbt slutta kraftigt neråt. Var mycket mörkare och sämre sikt än vi hade väntat oss, och min lampa funkade ej. När vi kom ner till 33m (vilket är det djupaste jag varit) började jag känna mig yr och snurrig. Djupberusning tänkte jag, och tecknade att vi skulle gå upp en bit. När vi gått upp till ca 23-24 meter så släppte det helt och jag mådde bra igen. Vilket tyder på att det var djupberusning. Lite förvånad att det kom så kraftigt och plötsligt. Men jag uppfattade det som att jag tänkte klart. Kollade allt på datorn och tecknade och tänkte allt rätt.

Fortsatte dyket norrut, såg fyra bomber under dyket, och kom sen så småningom fram till "matbordet" som står på sandbotten. Rolig grej ;) Hittade därefter en sida på vraket "snipan". Tog ett extra långt säkerhetsstop, dels för att jag sköt korv för första gången, och det blir alltid lite trassligt med linan. Plus att ta lite extra tid efter min djupberusning.

gas: EANx28

Parkamraters loggar:
Henric Kärnhall - Vättern, Stora Lund
Henric Kärnhall - Vättern, Stora Lund