Namn: Lösen:

Dyk nr: 53, "Generatordyket", Strömsholmen Norge


DYKARE :
PARKAMRAT :
Helena Hallberg o Johan Rees  
DATUM :
2007-09-13
MAXDJUP :
22,6 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
13 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
337 ggr

Efter en lättare lunch o vila så va det dags för dyk nr2.

Samma sak igen på med all utrustning o sen sätta sig i båten o dra iväg. Den här gången fick vi frågan om vi ville åka till en dykplats eller leta efter ett elaggregat som de hade tappat när de skulle fixa någon fyr, den som fann aggregatet skulle få en hittelön på 2000NKr. Valet blev att leta efter det.

Ännu en gång så åkte vi ut på Atlanten, några minuter... Ankaret släpptes i o vi rullade i o gick ner på ankarlinan till 22m. Johan fäste en lin-rulle i ankaret för att vi skulle köra lite sökning annars så va det väldigt bra för då skulle vi hitta tillbaka till ankaret:-)
Jag o Helena simmade efter Johan som satte full fart o la ut linan, tyckte att det var ett väldigt högt tempo o jag andades nog väldigt mycket för manonmetern skönk snabbt. Blev väldigt glad då jag såg Niklas, Pia o Mattias som filmade/fotograferade en stor ful fisk, visade sig vara en Marulk, då fick vi ju stanna till lite o hämta andan. Fortsatte sedan letandet dock i ett lägre tempo, trasslade sedan in oss i ankarlinan, hade ju simmat runt ett varv o linan hade fastnat lite. Johan redde ut linan o sen simmade vi till en liten stenformation där vi såg Danne o Manuel spanandes efter djur. Simmade in o kollade va de såg, trollhummer o krabba... kul. Luften gick åt snabbt o jag hade bara 1min kvar till DECO så jag tyckte det var dags att avbryta o simma mot ankarlinan o så gjorde jag i full fart, blev lite lugnare när jag tog tag i ankarlinan o kunde stiga långsamt. Gjorde säk-stopp, det var lite vågigt att hänga i linan.

Det blev ett dyk där man simmade mycket o fort o inte såg så mycket o ingen hittade aggregatet heller, tror visserligen de flesta gav upp det letandet ganska snabbt o försökte se något liv ist.

Parkamraters loggar:
Maria Nordling - Strömsholmen, Pricken II