Namn: Lösen:

Dyk nr: 179, Vagnhärads Kalkbrott


DYKARE :
PARKAMRAT :
Robin Elvin  
DATUM :
2007-09-22
MAXDJUP :
30,7 meter
DYKTID :
48 minuter
VATTENTEMP :
9 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
442 ggr

Ut till Vagnhärad för att montera harness och prova att dyka utan IQ Packen för att på så sätt slippa ett par kilo i "buttweight". Planen var att jag skulle dyka upp vid 12-tiden medan Robin redan var där och tog hand om ett "prova-på-dyk" åt Grodan. Efter det skulle vi göra ett par dyk.

En annan nyhet skulle också provas, det nyligen inköpta Optx för en gammal man som inte ser klart åp allför nära håll längre...

Framme vid 12:30 och början på en lååång väntan. Robin blev inte klar förrän efter 15:00 så det blev lite långtråkigt, trots manövern med att ersätta IQ-packen mot harnesset. Omarbetningen gick bra och jag fick dessutom montera om lampfästena nu när ringarna på IQ Packen var borta. Fick i alla fall till det så att jag kunde prova.

Ner i vattnet och kände ganska snart att det var OK, får släppa efter lite på remstället så att jag kommer åt kranarna ordentligt men det kändes ganska bra direkt. Ner till badkaret, för att sedan följa linan ner till rullstolen och ner på 30-meters platån. Simma runt lite och kolla på alla kräftor och små abborrar. Riktigt gott om kräftor var det - lite svåra att fånga men några lyckades jag få tag i.

När det gäller "ögonförstärkarna" så vette tusan om det gjorde saken så mycket bättre. Får nog prova ett par gånger till innan jag bestämmer mig för att köra med dem eller kasta ut dem från masken. Men nu är man i alla fall en sådan där dykare som inte har snabbspännen eller väst utan bara platta och vinge. Det är klart lite "renare" blir det och mindre vikt behöver man ju ha och det är ju skönt - inte minst på land!

Sedan upp sakta och tillbaka. Robin skulle "leka" nödställd dykare" åt en Rescue-kurs så jag höll mig på 4-5 meter och simmade tillbaka till uppstigningsstället.

Klockan var nu så mycket att det bara blev ett dyk så det var bara att packa ihop och åka hem. Kanske kan man förhandla till sig ett dyk imorgon hos chefen därhemma...

LUFT
Gen.djup: 10,9 m
Temp: +9C
Sikt: ca 10 m
Dräkt: TORR + 200
Bly: - kg
200 BAR -> 140 BAR (2 x 12l, 200BAR)
SAC: 14,3 l