Namn: Lösen:

Dyk nr: 292, "Chrisoula K", Abu Nuhas, Röda Havet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Söderbäck  
DATUM :
2007-10-12
MAXDJUP :
26,2 meter
DYKTID :
49 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
327 ggr

Ett riktigt kul dyk, iallafall fram tills jag kom upp i Zodiacen.
"Chrisoula K" var ett Grekiskt fartyg (som de flesta vraken verkar vara vid Abu Nuhas) som var lastat med sten (marmor?). Fartyget körde med full fart upp på revet. Fören bröts av och står kvar uppe på revet en bit ifrån platsen där större delen av vraket sedan lade sig till rätta.
Det finns en hel del fisk på vraket, och jag videofilmade under hela dyket.

När dyket var över så plockade vi av oss utrustningen i vattnet och Zodiac-killen lyfte upp dem i gummibåten. När alla prylar var uppe så hävde jag mig upp i båten, och blev hängandes halvägs över pontonen med ena benet uppe i båten, och det andra i vattnet. Med lite hjälp så kom jag tillslut upp helt. När jag satt mig tillrätta och började samla ihop mina prylar så upptäkte jag att jag saknade en fena. Spännet på fenan måste ha gått upp när jag försökte häva mig upp i båten, och således glidit av och sjunkit till botten.
Nu började strulet, båtföraren började köra bort från platsen där vi gick upp (det var ganska vågit och vi riskerade att driva in över revet), och det tog en stund att förklara (jag gormade en hel del) för honom att vi var tvugna att vända.
Tyvärr så hittade han inte tillbaka till vraket, så jag och Ingmar hoppade i och började snorkla runt (utan snorkel) i jakt på fenan. Efter ett par minuter så gav vi upp och åkte därifrån.

När vi kom fram till stora båten var jag milt sakt upprörd över att båtföraren och vår guide inte var så hjälpsamma i letandet efter min fena. Jag kände att hela semestern var körd eftersom ingen (inklusive besättnigen) hade ett par extra fenor med sig.

Efter ett tag så bestämdes det att vi skulle åka tillbaka och göra ett sökdyk på platsen för att se om vi kunde hitta fenan (se dyk 293).

AVG 15.2
EANx 32%
SAC ?
Sikt 20-30m
Temperatur +26 grader