Namn: Lösen:

Dyk nr: 305, "Rosalie Möller", Röda Havet


DYKARE :
PARKAMRAT :
Johan Söderbäck  
DATUM :
2007-10-16
MAXDJUP :
41 meter
DYKTID :
40 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
15 meter
VISAD :
405 ggr

Jag och Johan bestämde oss för att ligga förhållandevis grunt för att få så mycket tid som möjligt på vraket, så vi låg på 25-27m istortsätt hela dyket.
Enligt guiden så skulle linan vara fäst någon stans på styrbord sida vid aktern, men när vi kom ner till vraket så såg det konstigt ut. Som tur var så hade jag tagit en bild med digitalkameran på en översiktsbild över vraket, och med hjälp av den så konstaterade jag att vi troligen var mitt på vraket. Mycket riktigt så såg vi ganska omgående den stora skorstenen med M:et.
Vi simmade akterut på 25-27m djup (däcket ligger på 32-35m), och väl framme vid aktern så såg vi den andra nedstigningslinan, så vi bestämde oss för att använda den för uppstigningen.
Eftersom vi hade simmat så grunt så hade vi nästan en kvart kvar till deco, så vi gick ner på däck, och sedan gick jag ner och fotade propellern på 41m djup.

Det var tur att vi valde att inte dyka med Nitrox på detta dyk, för annars kunde jag inte gått ner till propellern.

På vägen upp så stotte vi ihop med ett gäng CCR dykare (Inspiration) som låg och sparkade på säkerhetsstoppet, så vi fick glatt ligga och vänta på 7m djup på vår tur.

När vi väl var klara med vårat säkerhetsstop så simmade vi på kompass tillbaka till våran båt (den låg som andra båt på linan).

Det var ganska dålig sikt uppe på vraket, men ingen ström.

AVG 17.4m
SAC ?
Sikt 15-20m
Temperatur +25 grader