Namn: Lösen:

Dyk nr: 31, Wahoo Reef, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-22
MAXDJUP :
39 meter
DYKTID :
64 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
294 ggr

Efter en underbar lunch bestående av lasagne och grönsaker spritter det i kroppen och ett eftermiddagsdyk är väl då helt rätt !

Tar båten över viken till Wahoo för att se om vi kan se något stort. Dumpar och bombar ner till 40 och efter ett par minuter ser vi den första hammarhajen, majestätiskt glider den under oss ca 15 meter nedanför oss för att försvinna i det blå, efter ytterligare några minuter glider den upp igen nu med ett par polare. Vi hänger i vattnet och njuter av synen. Tiden är emot oss eftre förmiddagens kvävepåfyllning och vi går upp och följer revet norrut.
Tittar mest uppåt för att se silhuetter av de vackra mjukkorallerna och whipcoralls men ser även lite nakensnäckor och småfisk vid väggen. När vi är på 25 minuter kan vi se båten som skata driver med oss på ytan - underbart !

Vi glidre upp på platån och börjar leta efter nakensnäckor när jag tittar bort mot en elephant-ear-sponge så ser jag ett par ögon glida upp precis så att dem ser mig och jag dem . Öhhhh !!!???
Ögonen åker ner och är borta, tar ett par fentag bort mot svampen och där är ögonen igen, ser till min förtjusning en stor cuttlefish som håller koll på mig, dunkar i tanken för att påkalla Joannas uppmärksammhet,
hon har aldrig sett dessa förr och till hennes och min förtjusning så ligger den snällt kvar på samma plats och låter sig "gullas" och klappas, den sprakar av färg och mönster och huden bubblar - undrar om de när arg ????
hinner jag knappt tänka förrän den blåser till och försvinner i ett bläckmoln, men inte längre bort än att vi ser den och tro't eller ej men den kommer tillbaka, nu får den vara "ifred" och vi bara stirrar andäktigt och jag lyckas mosa in kameran bara 10 cm från ögat, tar ett par bilder men blixten vill inte igen......

Det har strax gått en timme och vi glider sakta uppåt mot båten och kör lite sten-sax-påse på säkerhetsstopp för att fördriva tiden - Jag vann !

Underbart avkopplande dyk men revet känns lite naket jämfört med vad vi sett tidigare men djurlivet i övrigt är det inget fel på.
Det är kul att dyka