Namn: Lösen:

Dyk nr: 32, Sponge heaven, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-22
MAXDJUP :
22 meter
DYKTID :
68 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
270 ggr

Eftermiddagsdyk. Ner på en platå på ca 8 meters djup och in under ett litet överhäng, tittar på några twinspot gobies som "hovrar" ovanför sanden - det är för coola !!!
Glider sedan sakta ut mot väggen som formligen sprakar av färg och form med alla sina olika svampdjursformationer. Väggen är nästan täckt av olika djur och även gorgonier och en del mjukkorall och bland dessa mängder med nakensnäckor.
Jag glider utmed väggen med följer inte med övriga ner i djupet, glider mest och filosoferar. En stor sköldpadda blir väckt när jag tittar in i en litet hål. Ett par stora jacks glider förbi och inne i en liten hålighet hittar jag två nakensnäckor som parar sig.
En stor Spanish dancer - ska enligt uppgift vara gott om dem här - glider in under en korall.
Hinner inte med att "undeesöka" den, säkert full med coola räkor.......
På vägen tillbaka till båten de 5 sista metrarna får jag en lång härva med manetjox i ansiktet oc hjag ser framför mig de utslag jag kommer att ha i kväll - förba...ade djur som inte kan hålla reda på sina extremiteter men vad ska man göra. Känner hur det svider på båda kinderna och ner över halsen, ena handen blir såklart också drabbad då jag står och sköljer av mig - men hellre där än i ansiktet.
Fyra dagar har jag sedan fula utslag i ansiktet innan de börjar gå ner.........
Det finns roligare saker att göra på dyk ! Men det är kul att dyka !!