Namn: Lösen:

Dyk nr: 34, Michelles Reef, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-23
MAXDJUP :
10 meter
DYKTID :
79 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
20 meter
VISAD :
269 ggr

Efter en timme på stranden och tillbringat tiden med att titta på en dödskallegrotta så är det på med 3 mm igen och hålet bak i ryggen är numera gigantiskt, har bestämt mig att jag inte ens tar med våtdräkten hem igen.
Ner för att fota krabborna med alger på huvudet, hittar dem lätt nu när jag vet vad som ska hittas men de flesta bilderna blir kass på den här rullen så dem får ingen se.

Går tillbaka mot västra delen för att leta vidare bland räkor och nakensnäckor, hittar yttligare ett par sorter som vi inte sett förut annars är det mest repriser från föregående dyk. En stor banded seasnake glider helt plötsligt förbi oss och vår lokala divemaster ska naturligtvis fånga den och visa oss, jag försöker få en bild på huvudet på riktigt nära håll men den vägrar vara still och vill bara simma iväg - vi släpper den och letar vidare bland koraller och vilda stenar.
Ett par bönsyrseräkor (mantisshrimp) sitter i ett hål och kollar upp på mot oss, den ena är inte särskilt rädd utan springer glatt ut och börjar jaga byte men den försvinner in i ett nytt hål så fort jag kommer för nära med kameran. Försöker mig på några gobies i stället, de är snälla saker som håller sig stilla .......

Vi hade planerat för ett 120 minutersdyk men efter en dryg timme känner jag hur hela kroppen vibrerar av köld så nu får det vara, vi ska hem för lunch och sedan ta ett par schyssta rev på eftermiddagen
Kul dyk men kallt !
65 bar kvar