Namn: Lösen:

Dyk nr: 35, Barracuda Point, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-23
MAXDJUP :
31 meter
DYKTID :
72 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
35 meter
VISAD :
333 ggr

Åter i vattnet, vi går ner nära strandlinjen och går utmed en vägg ut mot norra spetsen, på vägen ser vi ett par revhajar som lugnt patrullerar revet. När vi kommer lite längre fram tilltar strömmen och det blir helt plötsligt mer fisk och mer fart. ytterligare ett par revhajar glider förbi oss mot strömmen - hur kan det gå så fort utan att de rör sig - själv paddlar vi på rätt bra. Vi går ner och lägger oss på en sandreva mitt bland korallerna och stirrar ut på alla sweetlips och jacks som står ute i vattnet mot strömmen. Vi väntar och väntar men inget händer. Vi bestämmer oss för att gå upp en bit för att få längre tid här. uppe på ca 24 meter lägger vi oss ner bakom ett korallblock och nu kommer faktiskt något lite större där borta, en scalloped hammarhaj och ännu en, det går ganska djupt men vi ser dem tydligt. Flera revhajar och ett stim barracudor hinner passera ute på udden innan tiden är ute och vi måste börja ta oss uppåt, vi har alla deko på datorerna men det är så mäktigt att se dessa fantastiska broskfiskar röra sig i strömmen.

Vi splittras upp i par och glider sakta utmed revet på ca 8-10 meters djup. Flera stora anemoner och massor av små håligheter med möjlighet att simma in och stirra ut genom en smal springa ut i det stora blå. Tar ett kort genom passagen ut i det blå och önskar att det kunde komma ett stort fiskstim utanför som gjorde bilden bra, tar tre bilder, två sekunder efter att jag tagit ner kameran kommer ett precis lagom stort stim förbi, det tar bara någon sekund för dem att passera den lilla biten av blått vatten jag har framför mig så det är inte någon idé att försöka få denna bild , typiskt.......
Efter en timme är jag ensam, går upp på 4-5 meters djup och går vidare längs revet, whipcoralls och gorgonier som söker sig mot ljuset och ljuset som spelar i de urholkade klipporna är oerhört vackert, tittar ut i det blå och ner och ser ytterligare en revhaj, grå, passera en bit ner och bort. Tar ett par bilder på en anemon men går sedan upp där de andra väntar i båten. Ett mycket bra dyk med action och bra sikt. Kände inte ens att jag frös den här gången - då är det kul att dyka !!
40 bar kvar