Namn: Lösen:

Dyk nr: 36, Lauadi, PNG


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-07-23
MAXDJUP :
6 meter
DYKTID :
126 minuter
VATTENTEMP :
25 grader
SIKT :
25 meter
VISAD :
279 ggr

Får min begäran uppfylld ännu ett dyk på Lauadi - har slagit vad med de andra om att två timmar är ingenting och halva flaskan kvar !
Jag går ner och bara njuter av alla småkryp, mycket cuttlefish och bläckfisk har kommit ut nu på eftermiddagen, försöker få till bra bilder men de är lite skygga, Försöker hitta epaulette sharks också som jag vet ska finnas här under korallbitarna, hittar ingen men väl bönsyrseräkor och en massor av andra kräftdjur.
nakensnäckor finns överallt liksom, drakfisk och skorpionfisk, det formligen kryllar av dem när man väl ser dem.

Tittar till anemonerna och clownfiskarna och ser att på bara en dag har det börjat hända saker inne deras ägg, får mig ett litet nyp av en mycket arg fiskmamma/pappa som tycker jag har kommit lite nära. Önskar jag haft Herr Jonssons optik........ Cooolt med clownfiskägg med ögon inuti

Simmar bort över flodfåran där jag inte varit tidigare och det är helt öde på den bruna stenbotten så när som på ett par mycket färgsprakande gula/orangea nakensnäckor som sakta kryper över botten, vänder tillbaka och väntar ut tiden med att vända på lite stenar och sjöstjärnor, hittar divers småkryp och sniglar men inget riktigt ballt som jag inte sett förr.

Tiden går sakta nu, fryser som en gris och jag börjar närma mig 100 bar men mina två timmar är passerade
Simmar sakta bort till båten där de andra redan sitter och väntar, jag har 106 bar i tanken och ler ett löjligt leende när jag kommer upp, kroppen är halvblå och jag vibrerar som en massagestav av kylan men tänkar att - Ni får stå för drickat i kväll
Vet bara att jag vill hem till en varm dusch och att jag ska tillbaka hit !!! Shiit vad kul det är att dyka !!