Namn: Lösen:

Dyk nr: 40, Lekuan II, Bunaken, Manado, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-11-06
MAXDJUP :
28 meter
DYKTID :
77 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
35 meter
VISAD :
349 ggr

Efter en stadig frukost kliver jag återigen i mina pryttlar och ut på båten ca 4 minuter bort. Dykplatsen är Lekuan 2 - granne med gårdagens dyk. Korallerna ser bättre ut idag och mer fisk. Flera whitetips liksom i går och även en lite grey reefshark pinnar förbi. precis under oss från en klippskreva glider i majestät ut en örnrocka - ganska stor och vi bestämmer oss att ligga kvar - den står nästan helt stilla och svajar över djupet för att helt plötsligt simma iväg i världens fart upp mot revkanten - det tog bara ett par sekunder att se "raketen" fara iväg - mäktigt.

Stora barrelsponges och massor av fisk, ett par longnose hawkfish ligger och tittar ut i en stor svartkorall och massor av små räkor springer omkring och letar efter något ätbart.

Mot slutet av dyket har vi tagit oss upp på grundare vatten, ca 8-10 meter och tittar på de enorma sköldpaddor som ligger och halvslumrar - lyckliga dem , sovmorgon....
Massor papegojfisk och fjärilsfiskar uppe vid revkanten och återigen effekterna av stark ström och tidvatten vilket ger mycket slitna koraller - konstigt att något överlever egentligen !!
Tiden går fort när man har kul så nu är det järnet till resorten då jag ska vidare, uppstigning och ca 60 bar kvar.
Bra och lugnt dyk, klart mer positiv upplevelse än gårdagens dyk med mer fisk och finare koraller. När jag kommer till resorten har de redan packat min utrustning i båten och det är bara att byta från våtdräkt till kläder utan dusch eller annat under gång = manligt ">