Namn: Lösen:

Dyk nr: 41, Popoo(h), Manado, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-11-06
MAXDJUP :
15 meter
DYKTID :
86 minuter
VATTENTEMP :
30 grader
SIKT :
10 meter
VISAD :
355 ggr

Eftermiddagsdyk på en ganska nyupptäckt dykplats i detta område. Poopo(h) med Dykcentret på Minahasa Lagoon. Platsen är beskriven av mig som bättre än Lembeh Straits och med det i tankarna så är förväntningarna ganska (dagens understatement) höga då jag sett bilder därifrån.

Ner i havet och botten består av sand och lera, enstaka svampdjur och ett fåtal korallklossar , sjögräs sjägräs, sjögräs och alger. Som att dyka i Östersjön vid första anblicken - Kanon tänker jag, känns som jag gjort detta förr - nåja det är i alla fall varmt men efter någon minut jösses vad mycket roligt att se, sjöhästar, frogfish, bläckfiskar, skorpionfiskar, ormar, ormål, nakensnäckor, kräftdjur och en hel del "vanlig" fisk.

Magiskt och ett paradis för fotografer - absolut en av de häftigaste ställen jag dykt på. efter att ha sett en räcka konstiga djur så kommer höjdpunkten med en hairy frogfish och när bilderna är slut för länge sedan (Skaffa video eller digitalkamera pucko) - så kommer en blueringed octopus..... f(5&?#, )4¤"/&` !!!!!

Andra har även sett en Mimic octopus - avis den har jag kvar att bocka av på önskelistan av aldrig sedda......
Efter nästan 1 ½ timme är det dags att tacka för mig, man jag SKA tillbaka - upp i båten och de korta 5 minutrarna tillbaka till middag. 65 bar kvar i tanken.
Det är kul att dyka