Namn: Lösen:

Dyk nr: 48, Batu Kapal, Nain Island, Manado, Indonesien


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2005-11-12
MAXDJUP :
35 meter
DYKTID :
61 minuter
VATTENTEMP :
29 grader
SIKT :
30 meter
VISAD :
360 ggr

Blåsigt, blev inte dyka på Bangka igår tyvärr, Efter 6 timmars båtfärd enkel resa (skulle tagit ca 3,5) så blir det i stället ett dyk på Nain island norr om Bunaken. Vi hoppar i och simmar neråt ganska fort. Det ska finnas mycket stor fisk här. Efter bara några minuter ser vi de första hammarhajarna, enligt utsago så ser de dem här ungefär varannan gång. Scalloped hammerheads ca 3-4 meter långa simmar förbi oss på ca 15-20 meters avstånd. Dessutom några revhajar som simmar mot den ganska starka strömmen, Till detta mycket fisk, sweetlips, jacks, barracudor mm.

Strömmen är stark och vi börjar gå upp efter ca 15 minuter, följer revkanten österut och kring 15-20 meter är det nu ljusare och väldigt fina koraller som växer på slänten. Mängder med nakensnäckor, flera sköldpaddor, skorpionfiskar och massor av blandad korallfisk. Den vackra anthiasen som får revet att andas finns här i både orange, röd och lila - otroligt vackert.

Vi går upp på ca 10meter och driver fortfarande i ca 1 knop utmed revet, även här på grunt vatten känns det fräscht och välmående. Svampar och whipcoralls på väggen vajar i strömmen och ljuset är bara otroligt vackert.

Känner av öronen och infektionen jag har fått men har svårt att bryta, känner att det inte är värt att dyka även i morgon utan inser att detta nog blir det sista för i år. Går upp i båten med ca 50 bar kvar. Nu är det bara en lång båttur ner till resorten och sedan börja ladda för hemresa. Tack för den här turen - kommer åter till Manado nästa år för här var det kul att dyka !!