Namn: Lösen:

Dyk nr: 49, Los Pinôs, Jardines de la Reina, Kuba


DYKARE :
PARKAMRAT :
Gruppdyk  
DATUM :
2006-02-25
MAXDJUP :
16 meter
DYKTID :
69 minuter
VATTENTEMP :
26 grader
SIKT :
40 meter
VISAD :
469 ggr

Checkup dyk10 L alu-tank med 6 kg bly, shortyMakalöst fina koraller av solfjädersmodell redan på en meters djup, simmar sakta utmot djupare vatten och upplever den magnifka sikten. Är skitskraj att jag ska börja frysa i det 26-gradiga vattnet men tydligen isolerar späcklagret bättre än förr (2 much Cheezdoodles eller.....). Det är tyvärr någon grad för lite för att en shorty ska vara OK i längden är min gissning (Denna teori ska dock senare visa sig felaktig)

En stor barracuda simmar en bit bort och de olika kejsarängelfiskarna på botten är magnifika, ser flera par av den grå som jag inte sett förr och inser att det är sk...t att jag inte fått med kameran.

Grå kejsarfisk
http" target="_blank">www.reefnews.com/reefnews/photos/bimini/gray.html">http://www.reefnews.com/reefnews/photos/bimini/gray.html

En liten flamingotonguesnäcka och lite blandad revfisk annars inget extraordinärt. De platta sandbottnarna utgör små hemliga möjligheter att simma på egen hand och utforska revet och dess makalösa koraller. Det märks direkt att här har inte många varit tidigare. Efter ca 30 minuter vänder vi upp mot båten igen och solen börjar gå ner vilket märks på det skumma ljuset som börjar komma. Ligger på bara ett par meters djup sista minutrarna och letar efter något riktigt skojigt men hittar inte så mycket på klippbotten. Vågorna på ytan gör att det rullar ordentligt och vi bryter och går upp med drygt 70 bar kvar i flaskan.


Trevligt dyk men inget som går till historien. Men ändå ett kul dyk !!