Namn: Lösen:

Dyk nr: 53, Röda Havet, Shark Yolanda Reef


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-17
MAXDJUP :
30 meter
DYKTID :
35 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
396 ggr

strömdyk, hur mycket fisk som helst att titta på...skriver mer snart

Dax för dyk igen efter en halvbra natts sömn, ja man är ju inte van vid gunget och brummet på båten än. Man är ännu vinglig i benen på båten. Ingen frukost är det än, den får man först efter dyket. Så här startar vi en ny vana :o) sockerkaka+svart kaffe t. förfrukost, kändes ovanligt i början, men mot slutet av veckan kändes det helt ok o man var knappt hungrig när man vaknade.

Idag ska vi dyka på Shark och Yolanda Reef, *skoj* det här stället har jag hört talas om, alla toalettstolar och alla vackra koraller som ska finnas här. Nån hade dock missat att tala om hur strömt det var här ;o)

Vi hoppar ännu en gång från båten och idag gör man det ännu bättre. Vi väntar in alla innan vi tar oss ner. När vi går ner blir jag alldeles till mig och andfådd...*jisses vad fiskar* jag tar mig nedåt mitt i ett fiskstim med röd/orange fiskar med blå ögon, ute i det blå ser vi lite större fiskar...det är som att simma i ett saltvattensakvarium. Kan bara meddela att precis när vi är på väg ner första ggn blir jag så till mig att jag flyter upp till ytan (hade kanske kommit ner 1m under ytan) och Jocke tror förstås att det är nåt problem med mig och följer efter :o)

Sakta men säkert tar vi oss ner t. ca 30m, jag är helt hänförd över alla fiskar, jag är i extas, förstår inte HUR jag ska hinna titta på allt. Det är ganska strömt, men medströms, vilket känns ovanligt, att inte ha kontroll själv över tempot.

Till slut når vi Yolanda reef och där är det faktiskt dax för säkstopp då jag flåsat slut på luften (har ca70 bar kvar när vi lägger oss på säkstoppet). Bittert tittar jag ner på nåt vrakaktigt på botten...ser ut som en massa badkar elr nåt. Så kan det gå när man ska flåsa sådant för att man är i extas :o)

Jag är såå nöjd med dyket, trots att det blev lite kortare än vanligt. Så skönt att slippa huva, handskar och man är ju så rörlig i våtdräkt.

Nu är det dax för frukost (min frukost bestod oftast av pannkakor m. chokladsås, några bitar melon o en naturell yoghurt o en crossiant...oo va fibrer o sååå nyttigt, jag är på semester) och sen sola på soldäck.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Dunraven
Joakim Bergman - Röda havet, Stingray station
Joakim Bergman - Röda havet, Yolanda reef