Namn: Lösen:

Dyk nr: 54, Röda Havet, Dunraven


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-17
MAXDJUP :
27 meter
DYKTID :
43 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
333 ggr

Gissa min lycka när vi på briefingen får reda på att nästa dyk ska göras på ett vrak, Dunraven. En segelutrustad ångare från 1800-talet som tog eld och sjönk år 1876 upp och ned.

Vi är uppdelade i två grupper då vi ska få åka ut t. dykplatsen med zodiaken. Jag, Jocke, Sebastian, alla 3 Johan, Håkan och Anders är i vår grupp. Vi åker ut t. platsen och lite nervöst rullar man i från zodiaken(jag o Jocke samtidigt då vi satt mitt emot varandra). Vi väntar in de andra (sneglar ner under ytan o ser hela vraket precis under oss) och tar oss ner med guiden i täten. Vi börjar dyket vid aktern, många simmar genom vid propellern. Sen penetrerar vi vraket vid aktern och tar oss ut i mitten, det är lite trångt o vi dyker i ett led, ett stimm av glasfisk möter oss. Dyker föröver och dyker in och tittar på en av ångmaskinerna som drivit båten (jag stannade dock kvar ute här då det va så många andra som var därinne).

Sen dyker vi utmed revet en stund och tittar t. vi t. slut får gå upp för att luften sinat för många av oss. Men jag är ju överlycklig...jag har ju fått penetrera ett vrak *haha*

Ser både papegojfisk, trigger Picasso, muräna och en Napoleon.

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Dunraven
Joakim Bergman - Röda havet, Stingray station
Joakim Bergman - Röda havet, Yolanda reef