Namn: Lösen:

Dyk nr: 58, Röda Havet, Shag Rock: Kingston


DYKARE :
PARKAMRAT :
DATUM :
2007-10-18
MAXDJUP :
13,4 meter
DYKTID :
41 minuter
VATTENTEMP :
27 grader
SIKT :
30+ meter
VISAD :
557 ggr

såg delfiner efter dyket, alla helt exalterade.

Då kapten på vår båt tycker det är för riskabelt att ligga kvar vid Thistlegorm över kvällen/natten beger vi oss vidare t. ett lugnare ställe för att återkomma t. denna plats för 2 dyk imorgon. Det är ingen eg. ledsen över, men jag vet att många är besvikna över att det inte blev något nattdyk på henne. Men men, vi får ju 2 dyk imorgon iaf.

Vi styr kosan mot Shag Rock o vraket Kingston. Kingston var en gammal 2mastad ångare som sjösattes 1870 o sjönk 22 feb 1881 då den gick mot revet Shag rock. Det tog 2 dagar innan hon t. slut sjönk helt upprätt o ligger idag kvar på samma sätt.

Vraket är idag mycket vackert trots att det inte är mycket annat kvar än själva skrovet. Det är massor av djur o växtliv här. Vi dyker runt vraktet först innan vi t. slut stiger upp o dyker på vraket o genom det lilla som finns kvar att dyka genom. Det är lite roliga/konstiga strömmar här som gör att vi inte kan dyka på vissa ställen utan att kämpa arslet av oss utan att komma en meter :o) Vi glider sakta omkring i vraket o när vi närmar oss fören skymtar jag...haj...ivrigt tecknar jag åt Sebastian (Jocke är bakom oss o penetrerar vrak fortf. tror jag, han krånglade ner sig så långt ner i vraket han bara kunde *haha*) "HAJ" o vi glider över kanten för att se om vi hinner se den. Men nääe ingen haj...men jag kan svära på att jag såg en liten revhaj minsann!!! När vi fortsätter att glida över kanten i fören blir vi alla attackerade av en ettrig surgeon fish...den verkar ytterst irriterad över att ha oss här :o)

Vi lägger oss t. slut på säkstopp o får simma lite i motströms under tiden. Mot slutet av dyket hade vi även en fjärde medlem, Anders, hans parkamrater fick slut på luft o fick gå upp...men han själv hade gott om det kvar o hade fått ok av Jocke att joina oss. Detta fattade aldrig jag o Sebastian, vi tyckte bara att vi stötte på Anders hela tiden. När vi kom upp fick vi höra att samtliga som dykt genom vraket hade stött på denna ettriga surgeon oxå.

Att vi dök på luft detta dyk skulle visa sig vara ett mycket bra drag...

Väl uppe o väl av med utrustning börjar alla tjoa o stimma. Det ropas hej villt. DELFINER, delfiner runt båten. Men vi har tidspress på oss då solen är på väg ner. Pia står med mask o kamera i högsta hugg o säger "jag hoppar i jag hoppar i". Delfinerna ger sig tyvärr bortåt o vi alla får nöja oss med att iaf sett dem runt båten (utom 2 sölkorvar som hängde på stegen just då...de säger sig ha "badat" med delfiner bara för att de kunde se dem under ytan då de böjde sig ner...men fenor/fena hade de redan lämnat ifrån sig ;o)...)

Parkamraters loggar:
Joakim Bergman - Röda havet, Shag rock/Sara H (Kingston)
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm
Joakim Bergman - Röda havet, Thistlegorm